Godt trafikforlig for Frederikssund

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: – Samlet set må jeg sige, at Frederikssund Kommune kan være ret godt tilfreds med Infrastrukturplan 2035. 

– Den indeholder flere meget positive elementer. Det er indlysende, at vi ikke er glade for, at færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen først begynder i 2026, men når det er sagt, så var vi for blot et halvt år siden slet ikke sikre på, om vi overhovedet ville få en motorvej til Frederikssund. Så set i det lys er jeg ganske godt tilfreds.

Sådan opsummerer borgmester John Schmidt Andersen (V) tankerne om et enigt Folketings infrastrukturaftale, der indeholder investeringer for 161 milliarder kroner og som rækker 14 år frem i tiden.

Sikkerhed for motorvej er afgørende
Med den politiske aftale om infrastrukturen ligger det nu fast, at 3. etape af Frederikssundmotorvejen skal gøres færdig.

– I mange år har vi været i tvivl om, hvorvidt man nogensinde ville færdiggøre motorvejen. Derfor er meldingen så vigtig, for det er afgørende for erhvervslivet og for kommende investeringer, at man nu har sikkerhed for, at der vil komme motorvej helt til Frederikssund, fastslår borgmesteren.

Den politiske aftale rummer endvidere muligheden for at omprioritere projekter i planen.

– Så hvis muligheden opstår, eller et andet projekt bliver forsinket, så vil vi gøre alt i vores magt for at få fremrykket starten på motorvejen, siger John Schmidt Andersen.

Men aftalen indeholder ikke kun den gode nyhed om færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen. Også afskaffelsen af brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro får rosende ord med på vejen.

– Eftersom der ikke arbejdes med brugerbetaling på andre lokale forbindelser i Danmark, så var det kun rimeligt, at man ved dette forlig også fjernede betalingen på Kronprinsesse Marys Bro. 

– Samtidig får vi et vendespor ved Carlsberg, som forbedrer driften på S-banen. 

– Så alt i alt er det en aftale med flere positive elementer for Frederikssund Kommune, og der er derfor ingen grund til ikke at glæde sig over alt det positive i aftalen, slutter John Schmidt Andersen.

Deltag i debatten
Share.

About Author