Gode råd, hvis man overvejer at bestille rejse

0

Med den nye model for rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet ser udsigterne til udlandsferie lysere ud. Der er dog nogle forhold, man bør være særligt opmærksom på, hvis man bestiller rejse nu.

FERIE:
Forbruger Europa og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har samlet gode råd til dem, der vil bestille transport, hotel, pakkerejse eller leje bil.

De forbrugere, som gerne vil bestille rejser nu, skal være opmærksom på, at krav og restriktioner kan blive ændret løbende. Det er derfor særlig vigtigt at kende vilkårene for ens rejse; det er ens eget ansvar, at man har sat sig ind i dem, før rejsen købes, forklarer  Lars Arent, leder af Forbruger Europa.

Gode råd for alle rejsetyper
Overvej, om der kan være restriktioner på rejsemålet, som medfører, at turistattraktioner holder lukket, eller at udflugter ikke kan gennemføres.

Vær opmærksom på reglerne i både udland og hjemland. Eksempelvis om der er indrejsekrav eller krav om selvisolation på rejsedestinationen, når man er retur fra rejsen. 

Kravene kan løbende blive ændret, så hold øje med Udenrigsministeriets hjemmeside Betal med kreditkort; så kan man i visse tilfælde få pengene tilbageført, hvis ydelsen ikke leveres. Man   er bedre sikret i tilfælde af konkurs, og nogle korttyper har også indbygget rejseforsikring

Hvis man selv arrangerer rejsen
Man har som udgangspunkt ikke en lovbestemt fortrydelsesret, når man køber separate ydelser såsom flybilletter, booker hotel eller lejer bil. Hvis man selv arrangerer rejsen og ikke vil eller kan komme afsted, har man ikke ret til at få pengene tilbage, med mindre det er aftalt på forhånd, eller ydelsen ikke bliver leveret. 

Hvis flyet eksempelvis flyver, men man ikke har lyst til at tage af sted, har man således ikke ret til at få sine penge tilbage. Det gælder også, hvis man bliver hjemme, fordi der for eksempel er indført restriktioner på rejsemålet

Inden bestilling af ophold og transport så undersøg, om det er muligt at annullere ydelserne, og hvad det koster. 

Det kan eventuelt være gennem ens egen forsikring eller en ekstraforsikring, man tegner i forbindelse med købet

Pakkerejser og charterrejser
De særlige regler for pakkerejser giver en række rettigheder, hvis rejsen ikke kan gennemføres, eller der er mangler ved rejsen.

Selvom man som udgangspunkt er beskyttet af pakkerejsereglerne, bør man selv orientere sig om mulige krav og restriktioner på rejsemålet, som man  skal følge under din ferie. 

Man kan få oplysninger via eksempelvis Udenrigsministeriets hjemmeside og  rejsearrangøren.   

Hvis rejser til den pågældende feriedestination frarådes på bestillingstidspunktet, og de også frarådes, når man skal rejse, så kan det få betydning for ens muligheder for at få rejsen refunderet. 

Undersøg derfor, om rejsearrangøren også tilbyder gratis afbestilling/ombooking i den situation. Husk at få den oplysning på skrift.

På forbrugereuropa.dk og forbrug.dk kan man finde mere information om forbrugerrettigheder i forbindelse med feriebestillinger.

Deltag i debatten
Share.

About Author