Gammel svømmehal i Frederikssund er tømt

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: 

Lørdag den 27. juni kunne man for allersidste gang hoppe i vandet i Frederikssund Svømmehal på Odinsvej i Frederikssund. 

Dermed sluttede en æra med svømning midt i Frederikssund by. 

En æra, der begyndte i maj 1969, da det første friluftsbad åbnede på samme adresse. I 1978 fik friluftsbadet overdækning på, og Frederikssund Svømmehal kunne indvies. 

Fjorden var forurenet
Etableringen af friluftsbadet på Odinsvej var en følge af, at politimesteren i april 1968 havde anmodet Byrådet om, at der ”indtil videre ikke foretoges badning fra badeanstalten i Roskilde Fjord”. 

Prøver af vandet i fjorden viste colibakterier, og senere samme år blev bade-
anstalten så nedlagt. 

Nogenlunde samtidig besluttede man også at opføre et rensningsanlæg, og vandet i fjorden har som bekendt i dag fin badevandskvalitet.

Uafklaret fremtid
Svømmehallens bassiner er nu tømt for vand, og bygningerne er stort set rømmet for udstyr. Hvad der skal ske med den tidligere svømmehals bygninger er endnu ikke præcist afklaret. 

Men Campusområdet er presset i forhold til bygningsudvidelsesmuligheder, parkeringspladser og udearealer. Derfor besluttede Økonomiudvalget i oktober 2018, at der skal arbejdes videre med at afdække interessen for og potentialet i at reservere grunden til aktiviteter i tilknytning til Campus.

Tomt svømmebassin i den gamle svømmehal i Frederikssund. Foto: Frederikssund Kommune.
Tomt svømmebassin i den gamle svømmehal i Frederikssund. Foto: Frederikssund Kommune.
Deltag i debatten
Share.

About Author