Fra patienter til glade kunder

Fra patienter til glade kunder
Gitte Ravn har altid følgeskab af hunden Ceasar i blomsterhandlen på Hovedgaden 55 i Jægerspris.

Af journalist Tomas Skov

JÆGERSPRIS: Indtil 8. september sidste år fandtes der ikke nogen blomsterbutik i Jægerspris – men det fik Gitte Ravn lavet om på. Efter en årrække som chef på et privathospital besluttede hun at tage uddannelsen til blomsterbinder, og da hun derefter opdagede et ledigt lokale i Jægerspris, var der ikke langt til den næste livsforandrende beslutning. Gitte Ravn åbnede Flowers by Ravn på Hovedgaden 55, og dermed kan man nu atter købe blomster i Jægerspris – til Mors Dag, til mærkedage, til hverdage.

– Jeg er gået fra at bruge hovedet til at bruge hænderne og kroppen. Det er fedt, og jeg er så glad for det. Nu har jeg ingen sure patienter, men kun glade kunder, fortæller Gitte Ravn, der har været i gang siden kl. 5:30 denne morgen.

Faldt for Hornsherred
Hun boede oprindeligt i Dragør, men faldt for Hornsherred et skridt ad gangen. Det startede med et sommerhus i Kulhuse, og det førte til en beslutning om at sælge både huset i Dragør og oasen i Kulhuse for at bosætte sig i Jægerspris.

– Nu går jeg til arbejdet sammen med dyret, siger blomsterhandleren med henvisning til hunden Ceasar, der lægger lige så mange arbejdstimer som sin ejer i Flowers by Ravn.

Blomster med mere
Den 60 kvadratmeter store butik bugner ikke bare af blomster, men også af brugskunst, chokolade fra Frellsen, kaffe, stearinlys, vingummi og lakrids fra Sverige samt en række andre gaveidéer. Kunderne kommer fra den tidlige morgen, og Gitte Ravn har hyret en kollega op til 12. maj, hvor hun håber på et stort rykind til sin første Mors Dag på Hovedgaden 55.

– Vi bruger det meste af natten på at lave buketter af helt friske blomster, og så åbner vi kl. 6 om morgenen, siger blomsterhandleren.

Andre artikler fra denne uge