Foredrag om det glemte Anatolien

0

SKULDELEV: Torsdag den 24. marts har Menighedsrådet i Skuldelev og Selsø pastorat Inviteret rejseleder Peer Faurskov til – gennem sine egne billeder af kristendommens historiske steder i det nordøstlige Tyrkiet –  at fortælle om den tidlige kristendoms historie.

Mange af den tidlige kristendoms vigtigste steder ligger i det nuværende Tyrkiet. Det gælder for eksempel den kolossale Hagia Sophia eller Aya Sofia, kirken i Istanbul der stod færdig i år 536. 

Men også mange andre steder i landet vidner om kristendommens historie. Deltagerne kommer til at se og høre om kirken i Nikæa med de første synoder, om de forladte georgiske kirker i nordøst, den allerførste kirke Sct. Peters kirke i Antiokia, Chora kirken i Istanbul, Efesos – hvor Paulus blev fængslet – Klippekirkerne i Kappadokien og Tarsus, Paulus’ fødeby.

Peer Faurskov fortæller tillige om Anatoliens ældgamle kulturer, især den frygiske og lydiske kultur som blomstrede omkring år 750 f.v.t. Hvor sagnet om den gordiske knude, kong Gordion, og kong Midas, har deres ophav. Peer Faurskov fører deltagerne – billedligt talt – ind i kongens gravkammer.

Nutidens Tyrkiet med dets gæstfrie befolkning og de mange smukke landskaber, kommer Peer Faurskov også ind på. 

Foredraget holdes i Skuldelev præstegård. Arrangementet er gratis, og der er ingen tilmelding, man møder bare op.

Share.

About Author