Børns Voksenvenner

Børns Voksenvenner
Campingvognen fra Børns Voksenvenner kan man møde på torvet i Roskilde.

Børns Voksenvenner er en landsdækkende forening, med lokalafdelinger rundt i landet. Afdelingen i Roskilde har i en årrække dannet venskaber mellem et barn og en voksen til glæde for begge parter – også i Hornsherred.

FJORDLANDET: – I vores familie har vi stor glæde af en dreng, som min mand blev voksenven for i 2014, fortæller Hanne Schneider, Vellerup. Selv er hun med i bestyrelsen i Roskilde. 

– Drengen var syv år, da vi mødte hinanden. Forud lå en grundig matchproces og en vis nervøsitet: kunne vi etablere et tillidsfuldt, betydningsfuldt og rart venskab? På det tidspunkt havde vi ikke selv børnebørn og savnede de oplevelser, hvor man ser verden med et barns blik. Og samtidigt havde min mand både lyst til og mod på at være noget for en dreng, der ikke havde mange voksne i sit liv. 

– I begyndelsen var det korte besøg med leg, snak og lidt godt at spise. Vi tog på små udflugter, og vores nye ven kom efterhånden til at kende flere i vores familie. Vi blev inviteret med til skolearrangementer og i vores vens klasse blev fænomenet voksenven en anerkendt voksen på linje med bedsteforældre, store søskende og andre, der henter efter skole eller SFO.

– Besøgene blev længere. Vores ven overnattede hos os. Vi var i sommerhus og besøgte venner i Jylland. Lektier og senere online undervisning kom til at fylde mere. Men stadig tid til et brætspil, en tur til stranden, en god film og en godnathistorie. 

– Nu er vores ven en stor dreng med mange gøremål i hverdagen. Men vi ses stadig indimellem og har stadig fælles planer for fremtiden.

Bliv voksenven

Har man et barn mellem 6 og 12 år med få tætte voksenrelationer, kan man læse om mulighederne for at få en voksenven på landsforeningens hjemmeside: voksenven.dk

Her kan du også melde sig til at være voksenven eller måske familieven til en voksen med et eller flere små børn. 

En tredje mulighed er at blive frivillig storebror eller storesøster til en teenager, der vil have glæde af en ekstra voksen og rollemodel i sit liv. 

Andre artikler fra denne uge