Foredrag og maddag på slottet

Foredrag og maddag på slottet

SELSØ: Hvis man slår vejen forbi Herrregårdsmuseet Selsø Slot lørdag den . 1. juni, kan man opleve flere aktiviteter i det gamle hus, som kan både vise og oplyse om livet før i tiden.

I den almindelige åbningstid kan man opleve den nystartede køkkengruppe på Selsø lave mad efter historiske opskrifter i kælderkøkkenet. 

Gruppen er endnu lille, så hvis man har interesse i at lave historisk mad på ildsted og formidle i dragt, så er man velkommen til at komme forbi og høre mere om frivilliggruppen. 

For at opleve maddagen betaler man kun almindelig entré til museet.

Om eftermiddagen byder Folkeuniversitetet i Frederikssund indenfor i den store sal på Selsø til sæsonens første foredrag. 

Denne gang er det med forfatter og tidligere museumsinspektør ved Helsingør Kommunens Museer, Lone Hvass. Dagens foredrag omhandler begivenheder fra Helsingørs fortid under overskriften ”Jagten på kloge koner og den sorte magi”.

Om eftermiddagens foredrag skriver Folkeuniversitetet blandt andet følgende i sit katalog: ”Christian 4. udstedte i 1617 – 100-året for Luthers brud med den katolske kirke – en trolddomsforordning. Forordningen satte gang i trolddomsforfølgelserne. Lovstramningen gjorde det lettere at udpege lokale syndebukke, hvorefter behovet for syndebukke steg kraftigt de følgende årtier. I Helsingør blev otte kvinder anklaget og dømt for trolddom i 1625-1626”.

Andre artikler fra denne uge