Første spadestik til nyt børnehus

Første spadestik til nyt børnehus

Der var både kommende børn og personale med til første spadestik på det nye børnehus i Skibby.

SKIBBY: Der var inviteret til fællessang, boller og spadestik i Skibby, hvor der skal bygges et helt nyt og moderne børnehus. Både børn og voksne fra de tre børnehuse, der skal flytte ind i det nye hus, var til stede. De sang glade med på Goddag-sangen, Mariehønen Evigglad og Lille Peter Edderkop akkompagneret af Musikskolen. Og efter taler og spadestik var der boller og juice til både børn og voksne.
Spadestikket blev taget af formand for Opvækstudvalget, Maria Katarina Nielsen (B), og hun fik hjælp af de mange børn, hvis pædagoger havde medbragt skovle og spader.
– Det bliver et stort hus, men det vil ikke føles sådan, lovede hun.
– Huset er indrettet, så børnene vil være sammen i mindre grupper til hverdag. Der er plads til at tage små grupper til side i et af aktivitetsrummene, hvor der kan arbejdes med motorik eller maling, eller hvad det dygtige personale nu kan finde på.
– Rummene lægger i hvert fald op til masser af kreativitet og udfoldelse, sagde Maria Katarina Nielsen i sin tale.
Det nye børnehus i Skibby kommer til have børn i 0-6 års alderen. Det er institutionerne Skibbyssen, Skolevejen og Nordstjernen, der flytter ind i huset, når det står færdig i 2019.
Huset kommer til at ligge tæt ved Fjordlandsskolen afdeling Skibby, og får et stort udeareal med god plads til leg og udfoldelse.

Lokale entreprenører
Det bliver den lokale entreprenørvirksomhed Bang Nielsen A/S, som skal bygge børnehuset. Og det er de glade for, fortalte teknisk direktør og partner Henrik Jørgensen.
– For et år og 13 dage siden modtog vi udbuddet. Da vi modtog materialet, gjorde vi op med os selv, at det her var en opgave, som vi ikke kunne tillade os, skulle gå til nogen andre. Det er vores hjemmebane, vi hører hjemme i kommunen og vi har lager i Skibby, så selvfølgelig skulle Bang Nielsen lave den her opgave, sagde Henrik Jørgensen.
Sammen med arkitekterne i Nordic – Office of Architecture, ingeniør Hundsbæk og Henriksen samt landskabsarkitekt VEGA har de tegnet det nye børnehus. Om få uger sender de maskinerne ind på marken og går i gang med byggeriet.

Foto: Frederikssund Kommune

Andre artikler fra denne uge

Tak Anja!


Inge Messerschmidt, gruppeformand Dansk Folkeparti (O) På byrådsmøde i spørgetimen talte Anja Bisp Pedersen om gensidig loyalitet. En super vigtig

Læs mere »