Første skoledag på erhvervsuddannelserne

Første skoledag på erhvervsuddannelserne

Onsdag formiddag den 9. august blev der budt velkommen til første skoledag på erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund.

 

 

UDDANNELSE: Mere end 160 elever var klar til at tage hul på deres fremtid på en erhvervsuddannelse.
Ud over de mange nye elever, var lærere og medarbejdere fra skolerne, politikere, erhvervsliv med flere samlet for at fejre den vigtige milepæl det var, at de nye erhvervsuddannelser nu kunne åbne dørene og invitere elever og alle andre inden for.
For blot tre måneder siden var der nemlig ingen døre at åbne, men et stort og tomt græsareal hvor de nye erhvervsuddannelser skulle holde til.
Oven i dette ligger der flere års hårdt arbejde bag denne allerførste første skoledag. Det var derfor en glad borgmester, John Schmidt Andersen (V), der kunne byde velkommen til første skoledag.
– I byrådet har vi prioriteret erhvervsuddannelserne højt, og vi har arbejdet længe på at få flere erhvervsuddannelser til Frederikssund. Derfor er det en ekstra stor glæde både for mig som borgmester og for resten af byrådspolitikerne, at vi nu er nået til første skoledag nogensinde på tre nye erhvervsskoler her på Campus. Det er en stor glæde for os alle sammen, sagde borgmester John Schmidt Andersen i sin velkomsttale, hvor han også takkede resten af byrådet og erhvervsskolerne for det store arbejde, der har fået nye erhvervsuddannelser til Frederikssund.
Tidligere undervisningsminister, Christine Antorini (S), var i sin tid som minister med til at vedtage erhvervsuddannelsesreformen og hun glædede sig derfor over at kunne være med på første skoledag til nye erhvervsuddannelser.
– Tillykke til alle jer unge, som starter her nu. Da jeg blev inviteret til at komme her og sige noget, så sagde de til mig, at det starter i nogle pavilloner, og så tænkte jeg – den er lidt hård. Men når man kommer her, så ser det fuldstændig fantastisk ud. Pavilloner og pavilloner er to forskellige ting og det her, det kan man godt lige klare de næste tre år, mens man forhåbentlig når dertil at beslutte at bygge permanent til, sagde Christine Antorini.
Direktør for Esnord, Inge Prip, bød også de mange nye elever velkommen og derudover roste hun samarbejdet mellem skolerne, erhvervslivet og kommunen.
– Os fire skoler, som har samarbejdet om det her, kender Frederikssund Kommune som en kommune i en liga for sig. I har haft nogle vilde ideer undervejs, I har formået at realisere de vildeste visioner om nye bydele, broforbindelse og station, som har været utrolig inspirerende for os, som kommer med de uddannelser, der skal til for at realisere det. I er rigtig dygtige til at samarbejde, I er dygtige til at bruge det erhvervsliv, I har – Frederikssund Erhverv, virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne, og I har et unikt samarbejde der, som I har inviteret os ind i og som vi har haft stor glæde af at være en del af, sagde Inge Prip.
Efter de forskellige taler gik eleverne tilbage til klasserne og deres første skoledag, og alle de interesserede fremmødte fik en rundvisning i de nye pavilloner. Pavillonerne indeholder teorilokaler, fælles område i midten, værksteder og plads til større praktiske byggeprojekter.
De 70 elever på de nye uddannelser kommer til at dele kantine med Knord og alle eleverne der, mens udearealerne deles med blandt andet Frederikssund Gymnasium.
Dermed bliver eleverne en del af hele fællesskabet på Campus Frederikssund. Eleverne kommer også til at arbejde på tværs af uddannelserne i et projekt, som lærerene har tilrettelagt som fællesundervisning og som vil tage udgangspunkt i Vinge.

 

Andre artikler fra denne uge