Flot folkelig støtte til truet færgeforbindelse

Flot folkelig støtte til truet færgeforbindelse

Skærtorsdag blev en folkefest på begge sider af fjorden, da 700 mennesker deltog i aktionen for bevarelse af M/F Columbus.

Af journalist Tomas Skov

KULHUSE: Over 700 mennesker dukkede op til en aktion på og omkring på M/F Columbus skærtorsdag for at vise deres støtte til færgeoverfarten mellem Kulhuse og Sølager. Det var flere end den lille færge kunne nå at fragte frem og tilbage på tre timer, men der var god stemning på begge sider af fjorden, hvor den tidligere ejer af Kulhuse Kro, Tino Stott, stillede op med foodtruck, og Niels ”Sømand” Pedersen underholdt med sine viser på kajen og ombord på færgen. I Sølager var der rekordstort ryk-ind på campingpladsen, som i dagens anledning havde udvidet med en pizzabager.

– Det var alt i alt en flot dag, hvor vi fik uddelt mere end 700 af vores støtte-klistermærker, og modtog over 300 nye underskrifter, så vi i alt nu bør være et pænt stykke over 3.000 i alt, fortæller byrådsmedlem og medlem af styregruppen for bevarelse af overfarten, Kenneth Jensen.

Vital infrastruktur
I den kommende tid fortsætter styregruppen arbejdet med et skabe opmærksomhed om færgeruten, og samle informationer, idéer og dokumentation, som de to involverede kommuner kan inddrage i deres videre arbejde med at finde en fremtidig færgeløsning.

Projektet og styregruppens arbejde handler grundlæggende om to ting – at blive kloge på, hvilke realistiske løsninger der er på en ny bilfærge – samt til hvilken pris, så de på et informeret grundlag kan indlede dialogen med begge kommuner og mulige investorer. Derudover søger styregruppen gennem den folkelige opbakning til bevarelse af færgeruten at overbevise de to kommuner om, at de skal prioritere forbindelsen i deres investeringsplaner.

– Vi kan ikke klare os uden. Den er vital infrastruktur for området på begge sider af fjorden, fastslår Kenneth Jensen.

Andre artikler fra denne uge