Cirkelrund sejr

En ti år gammel idé bliver nu til virkelighed. Kultur- og havnebadet i Frederikssund står færdigt 2. juni. Foto: Frederikssund Kommune.

Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni.

Af journalist Tomas Skov

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et Kultur- og havnebad i Frederikssund opstod for mere end 10 år siden hos FNI (Frederikssund Ny Initiativråd). Og i juni måned 2023 kunne der så – efter grundig forberedelse og et tæt samarbejde mellem Frederikssund Kommune, FNI, interessenter og fonde – endelig tages første spadestik til byggeriet ud for tippen i Frederikssund. Siden da har enhver kunnet følge med i tilblivelsen af den kommende attraktion og kunnet glæde sig til at hoppe i vandet fra det cirkelrunde byggeri.

Frost gav forsinkelse
Vintervejret viste tænder i løbet af januar og februar og forsinkede arbejdet noget. Håndværkerne har forsøgt at indhente noget af det tabte, men åbningsdagen ligger alligevel senere end oprindeligt forventet. Det skyldes blandt andet også, at når håndværkerne er færdige, skal en del procedurer og papirarbejde på plads for at få de nødvendige godkendelser til ibrugtagning af faciliteterne.

Åbner til sæsonen
Men et lille års tid efter arbejdets begyndelse kan Kultur- og havnebadet så officielt indvies. Det sker ved et arrangement, som holdes ved Kultur- og Havnebadet på Tippen i Frederikssund søndag 2. juni kl. 12, hvor alle interesserede er velkomne. Her vil der blive holdt taler og klippet en rød snor, hvorefter der vil være mulighed for at benytte Kultur- og havnebadet. Kultur- og havnebadet er velegnet til en bred vifte af anvendelsesmuligheder som ophold, solbadning, svømning og vinterbadning. Der vil også være mulighed for omklædning, bad (og sauna i vinterhalvåret), diverse vandaktiviteter, leg og undervisning i og ved vand.

Fond har bidraget
Der er givet en samlet bevillig på 29,8 millioner kroner til etablering af Kultur- og havnebadet. Heraf kommer de 8,2 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, mens 300.000 kroner er givet af Friluftsrådet til øremærkede formål, der kan skabe aktiviteter for skole og institutioner på og ved havnebadet. Kultur- og havnebadet er udført af entreprenørfirmaet Per Aarsleff A/S.

Andre artikler fra denne uge