Flere vil gerne leve sundere

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Ny undersøgelse viser, at tre ud fire rygere i Frederikssund Kommune gerne vil stoppe med at ryge, 92 procent af svært overvægtige borgere vil gerne tabe sig, og over 700 ensomme borgere vil gerne have hjælp til at komme i gang med sociale aktiviteter.

Tallene stammer fra Sundhedsprofilen 2021, som udkom den 23. marts, og som viser, hvordan det står til med sundheden i Frederikssund Kommune.

– Som kommune har vi en unik mulighed for at påvirke borgernes sundhed, da vi dagligt møder mange af borgerne. Vi vil derfor bruge sundhedsprofilen til at blive klogere på, hvor behovet for sundhedsindsatser er størst, så vi med afsæt i vores nye sundhedspolitik kan igangsætte og målrette nye sundhedstiltag, fortæller Anne Sofie Uhrskov (V), formand for Udvalget for Social og sundhed.

Kommunens nye sundhedspolitik hedder ”Sammen om sundhed”. At være ’sammen om sundhed’ er et særdeles vigtigt, når vi skal skabe bedre rammer for borgernes sundhed.

Derfor inviterer Frederikssund Kommune alle borgere med interesse for sundhedsområdet til kickoff for kommunens nye sundhedspolitik.

Forebyggende indsatser

Der er brug for forebyggende indsatser, for Sundhedsprofilen viser blandt andet, at vi er blevet mere overvægtige, trives dårligere, sidder mere stille og spiser mere usundt siden sidste måling for fire år siden.

Samtidig klarer borgere med en kort uddannelse sig dårligere end borgere med en lang uddannelse på stort set samtlige parametre for trivsel, sundhed og sygdom.

– Vi vil og skal med afsæt i kommunens nye sundhedspolitik arbejde for at alle borgere i Frederikssund Kommune får de bedste rammer og forudsætninger for at leve et godt og aktivt liv med bedre sundhed og flere gode leveår, fortæller borgmester Tina Tving Stauning (A).

Kickoff i Valhalla

Til kickoff arrangementet kan borgerne deltage i drøftelser af, hvordan kommunen kan gøre en forskel for borgernes sundhed.

Derudover er det muligt at høre mere om, hvordan det står til med borgenes sundhedstilstand og motivation for at leve sundere, når kommunens nyeste sundhedsprofil og resultaterne fra Danmark i bevægelse præsenteret.

Kickoff afholdes den 10. maj klokken 17 til 20.00 i Valhal.

Tilmelding er nødvendig. Man kan se programmet og tilmelde sig på frederikssund.dk/sammenomsundhed.

Share.

About Author

Avatar photo