Flere medlemmer i idrætsforeningerne

Flere medlemmer i idrætsforeningerne

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Årets offentliggørelse af de officielle medlemstal i foreningslivet viser, at medlemmerne strømmer tilbage til idrætsforeningerne for at dyrke deres sportsinteresser sammen.

Set bredt over kommunens foreninger er medlemstallet steget med cirka syv procent på et år.

Det betyder, at medlemstallene i idrætsforeningerne nu er det højeste registrerede i de 10 år, medlemstallene er samlet ind i en fællesdatabase under Det Centrale Foreningsregister.

I alt 19.189 borgere er nu medlem af en af de 125 registrerede idrætsforeninger i Frederikssund Kommune.

Udvalgsformanden for Unge, fritid og Idræt, Niels Martin Viuff (C), er meget begejstret for udviklingen.

– Det er en fantastisk nyhed. Efter mere end to år med restriktioner har idrætsforeningerne nu haft en hel sæson til at bygge deres aktive fællesskaber op igen.

– Jeg ved hvor hårdt det har været at være frivillig og ikke mindst det afsavn mange både unge og voksne har haft til deres kammerater i foreningerne. Derfor synes jeg alle foreninger i kommunen fortjener et kæmpe skulderklap af anerkendelse, siger Niels Martin Viuff.

Foreninger med stor fremgang

Da udendørsidrætter fik muligheden for at vende tilbage til hverdagen, måtte indendørsidrætterne kæmpe længere med restriktionerne, og det afspejlede sig også i deres medlemstal.

Men i årets medlemstal kan man se, at indendørs-
idrætterne nu er over medlemstilslutningen før corona-årene.

Således har Slangerup Gymnastikforening haft en medlemsfremgang på 66 procent og er nu oppe på 697 medlemmer.

En anden forening, der har haft stor medlemsfremgang, er Skibby Idrætsklub, som er gået fra 375 medlemmer til 613 medlemmer på et år.

Foreningen har gennemført en fusion af foreninger og aktiviteter i Skibby, fortæller formanden for Skibby Idrætsklub, Lars Brasholt:

– Den primære grund, til at vi har løftet vores medlemstal, er, fordi vi har dannet en paraplyforening, der kan løfte mange aktiviteter.

– Vi har haft fin fremgang på de traditionelle idrætter som fodbold og badminton. Men vi har også udvidet foreningens aktiviteter med padel, dart, yoga, børnevolley, børneballet og motion og bevægelseshold.

– Det næste år kommer vi til at udvide med e-sport og cykling.

– Det er vigtigt for bestyrelsen, at vi lader medlemmerne komme til og få ejerskab over fællesskabet. Er der nogen, der vil sætte aktiviteter i gang, er vi principielt for, så længe vi har plads. Vi er ved at vokse ud af vores eksisterende rammer, konstaterer han.

Fritidspas

Frederikssund Kommune har det sidste år også målrettet et Fritidspas, der skal sikre, at alle børn uanset økonomi eller situation kan få hjælp til at starte til en fritidsaktivitet og få dækket kontingentudgifter.

Man kan læse mere om Fritidspasset på kommunens hjemmeside.

Andre artikler fra denne uge