Flere end 200 børn har fået Fritidspas

Flere end 200 børn har fået Fritidspas

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Først nåede projektet med Fritidspas sit mål på 200 børn inden projektperiodens udløb ved udgangen af 2023.

Og kort efter blev Fritidspas en del af Budget 2024-2027, som Byrådet godkender endeligt i oktober.

Dermed kan flere børn og unge se frem til at få hjælp, så de kan gå til en fritidsaktivitet.

– Fritidspasset er en håndsrækning til og en mulighed for hele familien. Vi møder børn og unge, der efter at være startet til en fritidsaktivitet får nye venner, får indhold i deres hverdag, opdager kompetencer og færdigheder, som de ikke vidste de besad fortæller fritidsvejleder Lærke Bidstrup Piil.

– Alt sammen erfaringer, som kan de kan bruge i andre sociale arenaer, eksempelvis i skolen, hvilket er med til at fremme blandt andet trivslen.

– Nogle børn har aldrig tidligere været aktive i foreningslivet, og derfor aner de ikke, hvad det er. Men gennem Fritidspasset får de målrettede ønsker til, hvad de godt kunne tænke sig at gå til, og de begynder at tage ejerskab over deres fritidsliv,

Udover den store gevinst for børnene oplever fritidsvejlederne også, at Fritidspasset er en mulighed for forældrene, der gennem støtte og vejledning over tid får mod på selv at tage et større ansvar for deres barns fritids- og foreningsliv.

Succes fører til fast ordning

Projektet med Fritidspas har kørt i halvandet år og haft succes.

Målet var, at 200 børn skulle indstilles i projektperioden, og nu, mere end tre måneder før projektets udløb, er det mål nået.

Det glæder formanden for Folkeoplysningsudvalget, som projektet har ligget hos.

– Det er virkelig en succeshistorie og viser, at der var et behov for dette initiativ, da vi tog det for små to år siden, siger Kenneth Jensen (A)

Andre artikler fra denne uge