Indsamling til Ukraine

Indsamling til Ukraine
Gunhild Rasmussen med sit malerii, som anlægsgartner Thomas Gottlieb har købt.

HORNSHERRED: Kunstneren Gunhild Rasmussen og Jørgen Fogh Rasmussen

har lavet et samarbejde med Rotary i Roskilde om at samle penge ind til humanitære formål i Ukraine.

Der er tale om beløb til finansiering af mobile hospitaler.

– I forvejen havde vi indsamlet 28.200 kroner for maleriet til øllen Grisk, og nu har Gunhild så malet et nyt maleri ”Slava Ukraini”, fortæller Jørgen Fogh Rasmussen.

– Fra vores vingård – Holtensminde Vingaard – har vi lavet champagne, som også er doneret til formålet.

I alt er der indsamlet mere end 50.000 kroner fra disse aktiviteter. Rotary bidrager med et beløb i samme størrelsesorden.

Gottlieb var højestbydende

Det blev Thomas Gottlieb, administrerende direktør og ejer i firmaet Anlægsgartner Gottlieb A/S, der blev højestbydende, med et bud på 12.000 kroner på maleriet ”Slava Ukraini” – malet af Gunhild Rasmussen.

Thomas Gottlieb var slet ikke i tvivl, da han hørte om auktionen på maleriet.

– For det første går det til et godt formål; Ukraines kamp er også vores kamp. Og kan jeg bidrage til den sag, så gør jeg det gerne.

– For det andet kan jeg godt lide Gunhilds malerier. Maleriet skal hænge i vores firmadomicil i Skibby, fortæller Thomas Gottlieb.

Ved overrækkelsen fortalte Gunhild Rasmussen kort om sine tanker, i forbindelse med den lidt bundne opgave

– Det kunne jeg bedst gøre gennem arbejdet med mine malerier, og med penslen og farverne – prøve at udtrykke det håb og de drømme, vi har for Ukraine og derved også de værdier, vi ved Ukraine forsvarer på vores vegne.

Det Ukraine, som vi kender med de gule solsikkemarker og den blå himmel. netop som i flaget. Det grønne er håbets farve, og lyset i horisonten er så vigtigt; at vi har et mål og skuer fremad og ser det lange perspektiv- og bevæger os i den rigtige retning. mod horisonten og friheden, Ukraines frihed, siger Gunhild Rasmussen.

Andre artikler fra denne uge