Fjordstiens farlige vejstrækninger

0

LÆSERBREV

Af Frida Vestergaard
Hammer Bakke 16, Skibby

Orø svarer til en by som Skuldelev om vinteren og Skibby/Jægerspris, mens vejnettet svarer til en mindre vej på landet hvor kun de lokale kører.

Det er dog i særdeleshed forkert dimensioneret.

Uanset om trafikken til og fra Orø kører nord over gennem Frederikssunds vejnet, eller sydover via Lejre kommunes vejnet, så er det små og kringlede veje med dårligt udsyn, og hvor gående og cyklister deler vejen med bilerne.

Og det her med at dele vejen er nu så meget sagt, for når et færgetræk kommer; eller en modkørende har travlt med at nå færgen; så anbefaler jeg kun en ting: Se at ind til siden og væk fra vejen.

Desværre er der mange af os bløde trafikkanter (mig selv inkl.), som har en fornemmelse af, at vi også har ret til at færdes på vejen. Det skaber bare farlige situationer.

For mig som er lokal, så er jeg så heldig, at fjordstien kan tage mig af flotte stier.’

Men desværre er der punkter, hvor fjordstien ledes ud sammen med færgetrækket, og det giver farlige situationer for mig som lokal og for turister som færdes af fjordstien.

Jeg ser hver sommer gående med rygsæk, børn, hund, løbehjul osv. komme gående på strækningen Hammer bakke ml. fjordstierne, og jeg hører, hvordan færgetrækket må bremse kraftigt ned.

At bremse et færgetræk har en vis risiko for harmonikasammenstød, men eftersom det er svært at komme til siden for de bløde trafikanter, grundet meget skrånende rabatter/bevoksning, så er det ofte en nødvendighed, at færgetrækkene bremser ned, hvis der færdes folk på vejen samtidig.

Videre fremme ad fjordstien og færgetrækkenes rute, ledes man ud på vejen i Vellerup, hvor der efter kort forløb på Nordvejen drejes 90 grader, og vejen overgår til Vellerupvej ned til Egholm skov, hvor man igen kan komme til side.

Igen et særdeles farligt sted, som skal passeres på ens vej via fjordstien.

I år befandt jeg mig der på cykel med børn samtidig med et færgetræk. Selv om vi kiggede på klokken – netop for at undgå et færgetræk – så kom vi alligevel til at cykle på Vellerupvej midt i et.

Min dreng på seks år, som netop har lært at cykle, turde ikke cykle ned af bakken, så vi stod af og trak så langt ind vi kunne Men igen er rabatten super svær at komme til side i, og forholdene for sigtbarhed er dårlige, da vejen både svinger, og der er bakke.

Så jeg fandt mig selv bremse trafikken med håndtegn for at undgå kollision, da jeg kunne se modkørende, som bilisterne ikke kunne se. Super ubehagelig oplevelse, og jeg burde måske bare tage bilen i stedet for at give mine børn oplevelsen af en cykeltur.

Jeg opfordrer på det kraftigste til, at der etableres vejsikring til de bløde trafikanter på disse to farlige strækninger af fjordstien.

Modelfoto: pixabay

Share.

About Author

Avatar photo