Fjernvarmeprisen falder for tredje år i træk

Fjernvarmeprisen falder for tredje år i træk

I disse dage får fjernvarmeforbrugerne i Jægerspris en overraskelse, der luner i det hjemlige varmeregnskab: Jægerspris Kraftvarme sænker igen prisen markant for hele det varmeår, der slutter 30. juni 2017. For et hus med et normalt forbrug vil den sidste nedsættelse betyde en kontant besparelse på 1.500-2.000 kroner., og varmeprisen er dermed halveret på blot tre år.

 
JÆGERSPRIS: En ekstraordinær indtægt på næsten 2,2 millioner kroner betyder, at Jægerspris Kraftvarme nu har annulleret fjernvarmeforbrugernes ratebetaling i maj, og de fleste vil få en yderligere regulering med årsopgørelsen efter sommer. Det er budskabet i et brev, der dumper ind ad brevsprækken hos forbrugerne i disse dage.
– Den ekstraordinære indtægt skyldes, at vi stillede vores gasmotorer til rådighed for Energinet.dk i oktober måned, så de kunne startes med kort varsel til brug for elproduktion. Og da et fjernvarmeværk i Danmark ikke må tjene penge på sine aktiviteter, går pengene direkte tilbage til forbrugerne i form af en lavere pris, forklarer Hans Christian Kjærgaard, der er driftsleder hos Jægerspris Kraftvarme.
De forbrugere, der er flyttet i årets løb, får naturligvis også del i prisreguleringen, da flytteopgørelserne bliver reguleret.
For blot tre år siden kostede det en fjernvarmeforbruger i Jægerspris over 20.000 kroner at opvarme det, man kalder et standardhus på 130 m2 og et forbrug på 18.100 kWh. I det varmeår, der slutter 30. juni i år, bliver prisen blot 9.132 kroner, så prisen er mere end halveret på blot tre år.
– Den lave fjernvarmepris gør, at vi nu anbefaler, at huse med olie- eller elvarme kigger en ekstra gang på deres varmeregning. Vores aktuelle beregninger viser, at standardhuset på 130 kvadratmeter kan spare over 15.000 kroner om året ved at skifte fra olie til fjernvarme. Har man elvarme, er besparelsen over 20.000 kroner, siger Hans Christian Kjærgaard.
Typisk er det investeringen, der afholder husejerne fra at skifte til fjernvarme. Derfor tilbyder Jægerspris Kraftvarme nu en gratis stikledning til både olie- og elvarmekunder, der ønsker fjernvarme.
– Her sparer de 45.000 kroner, så de kun skal betale de 30-35.000 kroner, installationen i huset koster. Det klarer deres egen vvs-­installatør. Elvarmekunder skal derudover have installeret et vandbåret radiator anlæg, dette koster typisk cirka 55.000 konerr. Afhængig af hvor stort huset er.

Andre artikler fra denne uge