Familiehuset skal flyttes over fjorden

Familiehuset skal flyttes over fjorden

Af Conny Probst

JÆGERSPRIS: I maj sidste år godkendte økonomiudvalget, at man gik i gang med at undersøge muligheden for at flytte Familiehuset og Familiekonsulenthuset fra Hovedgaden 48 til Thorstedlund i Frederikssund.
Thorstedlund var oprindelig tiltænkt forebyggende indsatser til børn og unge over 12 år. I 2015 blev det besluttet også at flytte dele af aktiviteterne målrettet børn under 12 år til Thorstedlund. Den resterende del af børneområdets aktiviteter leveres pt. i Jægerspris.
Den nuværende lokaleanvendelse af Thorstedlund er blevet analyseret, og man har konkluderet, at der er plads til, at den kan rumme flere medarbejdere og funktioner.
Samlingen af de forebyggende foranstaltninger på Thorstedlund vil indebære omkostninger til tilpasninger og forøgelse af arbejdspladser. Bygningen skal tillige tilpasses til at rumme mindre børn.
Der skal blandt andet etableres en døgnlejlighed med tekøkken og tilhørende vagtværelse, puslepladser og afskærmning mod søen.
De samlede omkostninger løber op i 1.550.000 kroner. Ombygningen skal foregå i første halvdel af 2018, og udflytningen er planlagt til juni.
Der går to buslinjer til Thorstedlund med stoppested 500 meter fra bygningerne. Der er halvtimesdrift på hverdage indtil klokken 20:00, og timedrift på øvrige tidspunkter.
Det er byrådet, der har det sidste ord i sagen.

Foto: Steen Westh

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »