Færgegården juler

Færgegården juler
Foto: ROMU

JÆGERSPRIS: Juletræet er pyntet med spiselige lækkerier, bålgryden buldrer med svinefedt, og værkstederne bugner af garn, silkepapir, stearinlys og juleneg, der venter på at blive forvandlet til det fineste julepynt.

Traditionen tro skal de danske juletraditioner smages, duftes og røres, når Færgegården inviterer til julearrangement den 16. og 17. december.

I løbet af dage får børn og barnlige sjæle 30 sekunder til at tømme Færgegårdens smukt pyntede juletræ for den spiselige pynt.

Akkurat som i 1800-tallet er træet pyntet med honningkager, æbler, rosiner, nødder og pebernødder i kræmmerhus.

Juletræsplyndringen er blot én af mange sjove – og lidt anderledes – juleaktiviteter, der kan opleves til Jul på Færgegården.

Gæster kan for eksempel deltage, når Færgegårdens formidlere snitter, dypper og koger gammeldags æbleskiver over bål.

De kan også kaste sig ud i at lave deres eget kalenderlys, binde en julebuk eller skabe en gardinringsnisse i et af de mange hyggelige værksteder. Hvis man er eventyrlysten, kan man gå på jagt i museumshavens kringelkroge efter Færgegårdens Gårdbo.

Han er blevet gal over ikke at få risengrød og har derfor stjålet og gemt en masse ting og sager for Færgegårdens medarbejdere.

De blå spejdere, Grevinde Danner Gruppe fra Jægerspris, har samtidig deres hyggelige juletræssalg i museumshaven i uge 47, 48, 49 og 50

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »