Erfaren kulturmedarbejder i spidsen for Rejsestalden

Erfaren kulturmedarbejder i spidsen for Rejsestalden
Foto: Jesper Ray

FREDERIKSSUND KOMMUNE: – Vi ser vi meget frem til et tættere samarbejde med bibliotekerne, fortæller Camilla Hultén Fruelund, der efter snart ni år som kulturmedarbejder i Rejsestalden fremover varetager en koordinatorfunktion for huset.

– Det giver os mulighed for at tappe ind på hinandens faglighed og lægge ressourcerne sammen. Vi har i forvejen et samarbejde med bibliotekerne, blandt andet i form af kulturfuglen, så vi ved, at vi har meget til fælles og kan bruge hinanden til glæde for alt det, vi kan gøre for og i samarbejde med lokalsamfundet.

Kulturoplevelser

Omlægningen betyder, at Frederikssund Bibliotekerne har overtaget drifts- og personaleansvaret for Rejsestalden samt en del administration, så medarbejderne i højere grad kan fokusere på at skabe kulturoplevelser.

– Det er vigtigt for mig, at vi fjerner risikoen og presset fra Rejsestalden, men bevarer Rejsestalden som et selvstændigt brand, fortæller bibliotekschef Mette Jonstrup Larsen.

– Der er meget stor lokal opbakning til huset, og Rejsestalden har et rigtig godt samarbejde med både områdets erhverv, foreninger og øvrige kulturinstitutioner. Det kan vi som bibliotek både understøtte og samarberde med.

Omlægningen betyder også, at Rejsestalden i øjeblikket leder efter en kulturmedarbejder til en 25 timers stilling, så huset igen har tre medarbejdere.

På listen over ønsker til en ny medarbejders kompetencer står blandt andet værtskab og udvikling af frivilligindsatsen højt.

Stærk, lokal kulturinstitution

2022 har været et anderledes år i Rejsestalden idet tidligere leder, Anja Boe, blev sygemeldt i februar og stoppede i slutningen af august.

– Vi har, efter Anja stoppede, haft gode samtaler med vores konstituerede leder, kultur- og fritidschef Anders Munch Skovgren, omkring hvad der nu skulle og kunne ske med Rejsestalden, fortæller Camilla Hultén Fruelund.

– Skulle vi fortsætte på samme vis og finde en ny leder, eller kunne vi forestille os en anden organisering, som gjorde Rejsestalden mindre skrøbelig over for eksempelvis sygdom.

– Den løsning, vi har fundet, tror både Rejsestaldens bestyrelse, medarbejderne i Rejsestalden og bibliotekschefen på tilgodeser de to vigtigste aspekter, fortæller fritids- og kulturchef Anders Munch Skovgren:

– Vi bevarer og udvikler en stærk, lokal kulturinstitution samtidig med, at vi giver medarbejderne de bedste rammer for arbejdet.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »