Endelig! Indvielse af Kulhuscykelstien

Endelig! Indvielse af Kulhuscykelstien

KULHUSE: ”Endelig” var et ord, der gik igen ved Miljøstationen i Kulhuse fredag den 12. maj, da den nye Kulhuscykelsti officielt blev indviet.

Her var et par hundrede borgere mødt frem til den historiske begivenhed – de fleste medbringende cyklen.

– Måske er det 40 år siden, at amtet ville anlægge en cykelsti mellem Jægerspris og Kulhuse. Siden var det Jægerspris Kommune, der kæmpede, men heller ikke her nåede vi det. I Frederikssund Kommune har cykelstien været vedtaget, udskudt og vedtaget igen. Og endelig er den her, fastslog borgmester Tina Tving Stauning (A), da hun holdt tale ved indvielsen.

– Der er rigtig mange ildsjæle, der gennem tiden har kæmpet for at det skulle blive en realitet.

– Tillykke til jer alle. Og særligt tak til dig, Anja, forsatte borgmesteren til forsamlingens store applaus. Her sigtede borgmesteren til Anja Bisp Pedersen, der som lokal ildsjæl har kæmpet vedholdende i lang tid for realiseringen af cykelstien.

Også formanden for Plan og Teknik, Kirsten Weiland (N) lagde vægt på borgernes rolle i cykelstiens tilblivelse:

– Der er pres på de kommunale anlægsbudgetter, og den politiske prioritering kan ikke undgå at skuffe. Men det er ikke lig med resignation. Borgernes vedholdende engagement har gjort, at denne cykelsti altid har stået højt på den politiske dagsorden.

– Det er et eksempel på, at borgernes engagement kan give politiske resultater. I dag blev det endelig indvielse, sagde udvalgsformanden.

Sang fra efterskoleelever

Både før og efter talerne underholdt elever fra Baunehøj Efterskole med blandt andet Povl Kjøller-hittet ”Jeg er så glad for min cykel”. Herefter blev den røde snor klippet af borgmester og udvalgsformand, hvorefter de mange cyklister kunne begive sig ud på den nye rute.

Den er så fin!

Ved Jægerspris Slot var der opstillet et depot af drikkevarer, som de mange cyklister kunne svale sig ved efter den syv km. lange cykeltur i den meget lune forårssol.

En af de første fremme var meget tilfreds med cykelstien:

– Den er så fin! Den har vi ventet på i mange år. Før kunne man næsten mærke på pedalerne, når trafikken passerede. Det var især ubehageligt, når man cyklede med børn. Men nu tør man godt sende børnene afsted på den nye cykelsti, fastslog Karin Henriksen fra Kulhuse.

Syv km cykelsti

Den nye cykelsti er dobbeltrettet og cirka syv km lang.

Især i sommerperioden er der mange lokale, der cykler på strækningen, men der er også mange cyklende turister, der tager færgen fra Kulhuse til Sølager.

Det er derfor en længe ventet cykelstiforbindelse, der nu kan tages i brug efter et par års anlægsarbejde.

Foto: Steen Westh

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »