DEBAT: Vinge, gearskifte og en solid økonomi

DEBAT: Vinge, gearskifte og en solid økonomi

Af gruppeformand
Tina Tving Stauning (A)
Frederikssund Byråd

Mange spørgsmål omkring forløbet i de sidste par år om Vinge presser sig på. Sådan var det også, da den socialdemokratiske partiforening havde indbudt alle deres medlemmer til en orientering og drøftelse af Vinge. Hvem har ansvaret? Hvad kommer det til at koste kommunen? Kommer det til at gå ud over velfærden?
De mere end 50 fremmødte socialdemokrater var grundlæggende enige om, at Vinge er en realitet. At visionerne og ambitionerne omkring Vinges bæredygtighed socialt, økonomisk, teknisk og miljømæssigt skal bibeholdes og ikke druknes i al for velkendt iver for blot at komme derudaf, og ikke mindst, at der nu må en langt, langt større åbenhed til omkring økonomien, beslutningerne og styringen… eller manglen på samme.
Derfor har Socialdemokratiet flere klare budskaber. Især til de borgerlige kræfter, der har stået bag sidste års budgetforlig med skattenedsættelser og mange anlægsløfter.
Vi mener:

• At de juridiske forhold omkring Vinge-aftalen skal afdækkes. Blev borgerne, kommunen, borgmesteren og byrådet ført bag lyset af de juridiske konsulenter eller ej, eller er det blot endnu en ny historie omkring Vinge? Vi ønsker det afdækket, så tvivlen ikke nager. Både i forhold til det, som pt. er den offentlige historie, men også for at få at få belyst den sene inddragelse af blandt andet os og borgerne i løbet af efteråret.

• At processen skal beskrives, så ansvaret kan afdækkes og placeres for de sidste par år. Både forvaltningen og den politiske del må under lup.

• At alle økonomiske forhold omkring Vinge skal frem i lyset.

• At enhver brug af private konsulenter og rådgivere samt andre indkøbte private ydelser og servicer skal tage udgangspunkt i skriftlige aftaler, godkendt af byrådet. Vi oplever jo en stigende brug af private konsulenter til uhyre høje priser.
• At visionerne og ambitionerne for Vinge som en bæredygtig by både økonomisk, socialt, miljømæssigt og teknisk skal bibeholdes, både for nuværende og fremtidige indbyggere.

• At Frederikssund Kommunes økonomi igen skal opbygges til et solidt niveau. Der skal være penge i kassen, så økonomien ikke vælter, og så vi kan sikre velfærden og udviklingen i hele kommunen.

Det kræver vilje, samarbejde, medinddragelse og ikke mindst et gearskifte i forhold til, hvad vi som socialdemokrater har oplevet indtil nu.
Vi vil konstruktivt gå ind i genopretningen – for at kunne udvikle hele Frederikssund Kommune.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »