DEBAT: Tandklinikker skal ikke nedlægges

DEBAT: Tandklinikker skal ikke nedlægges

LÆSERBREV
Af Jørgen Bech
Byrådsmedlem (V)
Næstformand i Sundhedsudvalget

 

Forleden fik vi i sundhedsudvalget fremlagt et forslag om at lukke to ud af de fem kommunale tandlægeklinikker. Det synes jeg er en rigtig dårlig ide.
Vi skal naturligvis hele tiden se på, hvordan tandplejen kan reducere sine omkostninger, men det bør ikke ske ved bare at lukke klinikker.
Det er utroligt vigtigt, at klinikkerne fortsat kan være tæt tilknyttet de fem distriktsskoler i kommunen. Princippet bør her være, ”at tandplejen kommer til kunderne”, ikke omvendt.
Det giver for mig ikke mening at flere hundrede børn skal transportere sig til tandplejen, med mindre det er til specialbehandlinger. I den almindelige tandpleje, bør klinikken være tæt på børnene. Ellers kan der også være børn, der kunne komme i risiko for slet ikke at komme til tandlæge. Specialbehandling bør fortsat ske eet sted, fordi den kræver særligt udstyr og ekspertise.
Jeg har i stedet foreslået, at der bliver set på administrative forenklinger med mere digitalisering og en mere mobil indsats. Det kunne være at tandlægen for eksempel er to dage eet sted og tre dage et andet.
Der kunne også være den mulighed, at man indførte en rigtig mobil klinik, så man kunne kommer mere rundt, også til de ældre. Det har man gjort i andre kommuner, og dette bliver lige nu undersøgt nærmere.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »