DEBAT: Stop tiggeriet ved valgstederne

DEBAT: Stop tiggeriet ved valgstederne

LÆSERBREV
Af Morten Johan Lintrup,
Nye Borgerlige KV17 spidskandidat
Uffesvej 9, Frederikssund

 

Mere end tidligere søger såkaldt velgørende organisationer tilladelse til at samle penge ind ved valgstederne – inde på matriklen, hvor politisk agitation er forbudt. Mange af disse organisationer er politisk suspekte og bør ingen adgang have dér: Folkekirkens Nødhjælp har intet med folkekirken at gøre og afhjælper ingen nød. Læger Uden Grænser og Red Barnet driver migrantfærger, der fragter Mellemøsten og Afrikas overskud af voldsparate unge mænd til Syditalien – for nu bare at nævne de værste.
For præcis 500 år siden stod Martin Luther op mod råddenskab i pavekirken, der snyltede på borgerne og solgte aflad til fromme mennesker, som ønskede en genvej til himlen, når de døde. I dag er den officielle humanisme præget af samme råddenskab og udvendighed. I praksis sælger tiggerne aflad til fromme humanister, som vil dulme deres indbildte skyld over at leve godt som borgere i et velorganiseret og produktivt samfund formet og skabt af tidligere generationer.
For 500 år siden gav pavekirken aflad og bønner i bytte for folks ejendom. Nu tilbyder afladshumanisterne lidt lindret samvittighed, mens de foregøgler, at en god forsyning af daglige fornødenheder betyder, vi kan sælge ud af vores kultur og det land, som er den langsigtede basis for den daglige rigdom. Mit standardsvar til disse afladshumanisters tiggeri lyder: ”Nej tak, min samvittighed er god nok, som den er. Jeg vil ikke købe noget aflad af jer”. Disse organisationers tilstedeværelse ved valgstederne er et uvæsen, som bør stoppes.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »