DEBAT: Man får ikke meget motorvej for nul kroner

DEBAT: Man får ikke meget motorvej for nul kroner

LÆSERBREV
Af MF Hans Andersen, beskæftigelsesordfører og byrådsmedlem (V)

 

Det er ingen hemmelighed, at jeg kæmper benhårdt for motorvejen til Frederikssund. Og det er en vej, som kræver fælles fodslag på tværs af partier.
Derfor spidsede jeg ører, da jeg hørte Rasmus Prehn (S) i TV2 Lorry forleden. Her gav han nemlig udtryk for, at frygt for økonomisk overophedning har været årsag til, at motorvejen ikke er færdiggjort. Men han gjorde også opmærksom på, at det primært er en udfordring i byggeriet – ikke i asfaltbranchen, hvor der er brug for mere aktivitet. Og så er det jo bare om at komme i gang, må det forstås?
Her vil jeg så bare gøre opmærksom på, at man ikke får meget motorvej for nul kroner – altså det store runde nul, som Socialdemokratiet har afsat til vejprojekter i sin 2025-plan. Så hvor skal pengene komme fra, Rasmus Prehn? Togfonden? Det svar skylder Socialdemokratiet borgerne i Frederikssund Kommune, som dagligt sidder i kø på motorvejen.
Motorvejen hele vejen til Frederikssund er for vigtig til tom retorik og gratis omgange. Regeringen vil afsætte 22 mia. kr. til investeringer i infrastrukturen frem mod 2025 – det åbner en mulighed for Frederikssundsmotorvejen. Rasmus Prehn mangler derimod stadig at give borgerne svar på, hvor Socialdemokratiet vil hente pengene?

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »