LÆSERBREV
Af Kristian Moberg
byrådsmedlem, Venstre

 

 

Tak til alle, som har skrevet høringsindlæg om landsbypuljen. Af egen drift, eller på opfordring.
Budgettet for 2018 er ved at være på plads og i skrivende stund ses, at den besparelse på Landsbypuljen, som var indlagt, ikke bliver gennemført.
Landsbypuljen, som har været en del af budgettet gennem en årrække, har i nuværende byrådsperiode været bestyret af fritidsudvalget, som har fordelt de penge, som var tildelt puljen. I denne periode er der vedtaget nye retningslinjer, som gjorde det muligt for andre end landsbyer, at søge støtte fra puljen, og pengene er brugt.
I budget 2018 er beløbet 328.000 kroner, og de vil givet blive brugt.
Det betyder et rigtigt godt udgangspunkt for det fremtidige arbejde i landsbyerne og andre steder, hvor kommunens frivillige har behov for en økonomisk håndsrækning til projekter.
I den kommende byrådsperiode bliver opgaven at samle et flertal, for en landsbypolitik.
En landsbypolitik, som skal styrke blandt andet boformer, fællesskaber, turist og erhverv. Det skal være give balance mellem nyt og gammelt. Respekt for det gamle, men med indhold af nye tiltag.
Den skal være med til at skabe en balance for at benytte og beskytte natur. Uden natur intet liv og uden liv ingen natur. Der skal tages fat om infrastruktur, herunder offentlig transport, mobil- og internetdækning.
En landsbypolitik skal ikke kun pæne ord på et stykke papir. Den skal blive til virkelighed ved at inddrage lokalbefolkningen gennem oplysning.
En landsbypolitik skal være til glæde for vores landsbyer.

Del denne artikel

Andre artikler fra denne uge