DEBAT: Skal Vingeprojektet “styres” på samme måde igen?

DEBAT: Skal Vingeprojektet “styres” på samme måde igen?

LÆSERBREV
Af Ole Peltola
Muslingevej 7, 3630 Jægerspris

Byrådet har vedtaget at organisere styringen af Vingeprojektet på en ny måde. Økonomiudvalget får en nøglerolle og sammen med en ny projektchef skal de styre projektet på plads.
Det ligner utrolig meget den tidligere reelle styreform af projektet, hvor en lille tæt inderkreds omkring borgmesteren bestående af medlemmer fra økonomiudvalgets flertal efter min mening “kørte fuldstændig med klatten”.
Det er selvfølgelig ikke muligt at bevise min påstand, men det er omvendt heller ikke muligt at modbevise min påstand med mindre kommunen vil offentliggøre den interne rapport, som de for længst har udarbejdet, og som siges at indeholde pinlige afsløringer i forhold til kommunens håndtering af Vingeprojektet.
Alle i kommunen ved, at det er bydende nødvendigt at Vingeprojektet bliver gennemført i en tilstrækkelig stor udgave, så vi kan få “vores” penge hjem igen.
Det er derfor ekstremt vigtigt, at kommunen lærer af sine fejltagelser og ikke begår de samme fejltagelser igen.
Blandt de helt store “fejltagelser” kan nævnes mulige ulovligheder omkring journaliseringen af referater mv. samt ansættelsen af fire projektmedarbejdere, som “bare” forsvandt i forløbet, og ikke mindst tilknytningen af konsulenter.
Omkring konsulenterne specielt vil jeg meget gerne høre, om “tilknytningsprocedurerne”. Hvordan blev de udvalgt og hvem havde ansvaret for udvælgelsen.
Derfor ønsker jeg afholdt et borgermøde med 100 procent åbenhed omkring, hvorfor det gik galt, og hvilke konsekvenser kommunen har draget på den baggrund.
Vi skal alle kunne forstå, hvorfor det gik galt, så vi efterfølgende kan forholde os til, om den “nye styreform” omkring Vingeprojektet ser fornuftig ud.
For mig er lukketheden under “katastrofehåndteringen” og valget af en såkaldt ny styreform bare nye beviser på borgmesterens magtarrogance, fordi styregruppen har et snævert blåt flertal, og fordi økonomiudvalget kan pålægges tavshed i det uendelige og i det omfang, som passer borgmesteren.
Jeg havde forventet en styregruppe, hvor alle byrådets partier var tilbudt en plads og som sikrede, at der skulle flere partier end bare det blå flertal til at kunne lægge en overordnet linje.
Vi behøver et bredt af byrådet bag en ny plan, og vi behøver inddragelse af alle partier for at sikre, at det hele bliver kørt så åbent som muligt.
Kort sagt: Der skal ikke gå hverken blokpolitik eller andre snævre partiinteresser i sagen.
Jeg opfordrer derfor borgmesteren til at indkalde til et borgermøde med svesken på disken, så vi efterfølgende har noget faktuelt og konkret at forholde os til.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »