DEBAT: Så er den gal igen

DEBAT: Så er den gal igen

LÆSERBREV
Af Jørgen Bech, byrådsmedlem (V)

 

Endnu engang skal der lægges hindringer i vejen for en borger. En selvbygger, der ikke kan få en lille dispensation.
Denne gang handler det om en selvbygger, der vil bruge miljøvenlige og vedligeholdelsesfri grå fibercementbrædder til facaden på sit hus i stedet for træ. Trods det at man overhovedet ikke kan se forskel, vil udvalgsformanden fra socialdemokratiet ikke give dispensation, fordi der i lokalplanen står: ”Husene kan fremstå som murede huse eller huse med træbeklædning, eller en kombination af træ og murværk”.
Alene hensynet til miljøet giver god grund til at give tilladelsen. Brædder af genbrugs-fibercement er vedligeholdelsesfri og mere miljøvenlige end træ, idet de aldrig skal males. Det er mig en gåde, hvorfor Socialdemokratiet, som slår sig op som særligt miljøvenlige, ikke vil give tilladelse til at bruge de nyere materialer. Heldigvis har borgeren appelleret sagen, så den kan afgøres i byrådet, hvor alle partier kan stemme om den.
Fiberbrædderne har en tydelig træstruktur, så det er umuligt at se forskel. Hverken i struktur eller farve ser det anderledes ud end det krævede træværk. Så det er på ingen måde generende for naboer eller andre. Carsten Cederholm har skrevet at det er ”sorte eternitplader”, selv om han godt ved, at det er grå brædder. Det fortæller desværre alt om Cederholms politiske troværdighed.
I Venstre vil vi gerne styrke miljøet, der hvor det giver god mening. Derfor ønsker Venstre naturligvis at dispensere i denne sag. Samtidig lægger vi op til et servicetjek af lokalplanerne. Planer skal afspejle virkeligheden, være realistiske, moderne og miljøvenlige, også når det handler om byggematerialer.
Det er mit håb, at det på et tidspunkt vil blive muligt for socialdemokraterne at samarbejde også på det tekniske område.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »