DEBAT: S hilser nye psykiatripladser varmt velkommen

DEBAT: S hilser nye psykiatripladser varmt velkommen

LÆSERBREV
Af Susanne Bettina Jørgensen
Byrådsmedlem (A),
Magnoliavej 20, 3630 Jægerspris

Folketinget besluttede i 2017, at regionerne tilsammen skulle oprette 150 nye psykiatriske pladser til borgere med særligt behov for rehabilitering og misbrugsbehandling.
47 af disse pladser bliver oprettet på tre sengeafsnit på Frederikssund Sygehus. Borgere visiteres hertil af hjemkommunen, indlæggelse er frivillig, og borgerne skal være motiverede for at være indlagt og modtage støtte og behandling.
Som socialdemokrat og formand for social- og sundhedsudvalget i Frederikssund er jeg meget glad for, at vi får disse pladser i vores kommune.
Jeg forstår ikke Dansk Folkepartis bekymring og ”uro i maven”. De nye pladser kommer til at gøre en forskel for en stor gruppe sårbare mennesker, som bor i et botilbud, eget hjem eller på gaden.
En del af disse mennesker vil komme fra vores egen kommune. Det er glædeligt, at der sker en udvikling på psykiatriområdet. Alt for mange mennesker lider af en psykisk sygdom. Vores sundhedsvæsen skal hjælpe og støtte mennesker med psykisk sygdom lige så meget som sundhedsvæsenet hjælper og støtter mennesker med somatisk sygdom. Det er for mig helt naturligt.
Jeg kan i øvrigt tilføje, at en af social- og sundhedsudvalgets opgaver i løbet af 2018 er at få formuleret en handicappolitik, som naturligvis kommer til at indeholde en masse om psykiatriområdet.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »