DEBAT: ORI-aftalen

DEBAT: ORI-aftalen

LÆSERBREV
Af Kirsten Weiland
Byrådsmedlem (S

 

Byrådssalen summede af engageret diskussionslyst og utilfredshed, da mange ORI-medlemmer var mødt op til budgetvedtagelsen.
Forståeligt – for det fremgik af budgetaftalen, som et flertal af Byrådets partier havde indgået, at idrætsanlægget på Bjergvejen skulle nedlægges og sælges, uden at der var indtænkt klubhusløsninger i den kommende Idrætsby, hvor ORI forventes at skulle have fodboldbaner.
Jeg har fuld forståelse for, at ORI selv ønsker at være med til at beslutte, hvordan og i hvilke rammer deres klubliv skal foregå – naturligt for en forening, der er kendetegnet ved et stort frivilligt arbejde og klubsammenhold.
Desværre fik ORI ikke medhold i første omgang og måtte skuffet forlade byrådssalen. Men er der ved at åbne sig muligheder for en løsning?
Dårligt er underskriftblækket på budgetaftalen tørt, før kræfter i både Dansk Folkeparti og Borgernes Liste tager afstand fra aftalen og udtrykker støtte til ORI. Det er ganske vist ikke de underskrivende formænd fra de to partier, der udtaler sig, men mon ikke der skulle være basis for en ændring – der kommer næppe til at mangle støtte i Byrådet til at tage sagen op igen.
Det må være muligt at få lavet en bred aftale, båret af respekt for klubbens værdier og identitet og på vilkår, som klubben kan se sig selv i, når – eller hvis – de skal flytte til Idrætsbyen.

Andre artikler fra denne uge