DEBAT: Motorvej eller ej?

DEBAT: Motorvej eller ej?

LÆSERBREV
Af MF Hans Andersen, beskæftigelsesordfører og valgt i Nordsjælland Storkreds (V)

 

Borgerne fortjener et klart svar fra Socialdemokratiet
For nyligt påpegede jeg, at man ikke får meget motorvej for de nul kroner, som Socialdemokratiet har afsat til vejprojekter i sin 2025-plan. Det har fået Socialdemokratiets Rasmus Prehn til at gå til modangreb her i avisen.
Han skriver, at der er fire milliarder kroner i Infrastrukturfonden og beskylder regeringen for ikke at ville bruge pengene. Rasmus Prehns indlæg efterlader os dog med flere spørgsmål end svar. For skal det læses sådan, at Socialdemokratiet vil bruge alle fire milliarder kroner i Infrastrukturfonden på Frederikssundmotorvejen?
I så fald må Rasmus Prehn meget gerne sige det lidt højere. Det lyder nu mere som endnu en gratis omgang fra Socialdemokratiet.
Og som jeg skrev i mit første indlæg, er Frederikssundmotorvejen for vigtig til tom retorik. Derfor er Rasmus Prehns indlæg ærlig talt useriøs læsning. For han ved udmærket godt, at der er sat navn på hver en krone i anlægsrammen frem til 2020. Og han ved udmærket godt, at der skal findes penge udenom Infrastrukturfonden – de penge mangler vi stadig at se fra Socialdemokratiet.
Rasmus Prehn skriver, at jeg tager Togfonden som gidsel og påstår, at regeringen overhører behovet for togprojekter. Det er med al respekt noget vrøvl. Regeringen har på finansloven indarbejdet de togprojekter, som vi synes har størst merværdi – de koster cirka syv milliarder kroner frem mod 2026. Problemet opstår, når Socialdemokratiet fylder flere penge i Togfonden, for så er det færre penge til vejprojekter – det er et ret simpelt regnestykke.
Regeringen vil bruge 22 milliarder kroner på investeringer i infrastrukturen frem mod 2025, og det åbner en mulighed for Frederikssundmotorvejen. Socialdemokratiet skyder derimod stadig med løst krudt og tom retorik.
Så før Rasmus Prehn og Socialdemokratiet taler om prioritering af vejprojekter, så skylder de stadig borgerne i Frederikssund Kommune et klart svar på, om og hvordan de vil finansiere Frederikssundmotorvejen.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »