Covid-19-smitten stiger i Lejre Kommune

0

– borgmesteren opfordrer til omtanke

LEJRE KOMMUNE: Flere end 10 borgere i Lejre Kommune har den sidste uge fået konstateret Covid-19. Derfor opfordrer borgmester Carsten Rasmussen nu borgerne til, at fortsætter de gode vaner med afstand og håndhygiejne. 

– Vi er blevet kontaktet af Sundhedsstyrelsen, fordi vi på en uge har haft flere end 10 smittetilfælde pr. 100.000 borgere. Det er klart, at det i Lejre Kommune drejer sig om ganske få personer. Men det er alligevel en påmindelse om, at corona-virussen stadig findes i samfundet. Derfor håber jeg, at alle vil holde fast i de gode vaner, vi har tillagt os de seneste måneder, lyder det fra Carsten Rasmussen. 

Statens Seruminstitut opgør løbende smittetallet i hele landet. På det seneste Danmarkskort er Lejre Kommune farvet orange – ligesom andre kommuner, hvor de nye smittetilfælde ligger på 10 – 19 ud af 100.000 borgere.   

 – Vi har jo set i andre dele af landet, hvordan virussen på kort tid kan sprede sig til mange mennesker. I Lejre Kommune har vi foreløbig været forskånet, og det skyldes blandt andet, at vi som helhed har været gode til at efterleve myndighedernes anbefalinger om for eksempel at spritte hænder og holde afstand. 

– Der er nok en risiko for, at nogle glemmer anbefalingerne, når sommerferien slutter, og vi vender tilbage til hverdagen. Derfor vil jeg gerne appellere til, at vi bliver ved med at passe på os selv og hinanden. For selv om mange ikke bliver rigtig syge, hvis de bliver smittet, så har vi jo nogle sårbare borgere, som vil være meget udsatte, hvis de får Covid-19, understreger Carsten Rasmussen. 

Siden corona-virussen kom til Danmark, er i alt 246 af Lejre Kommunes cirka 28.000 borgere blevet testet positive for Covid-19.

Tallene opdateres hver tirsdag og kan findes på hjemmesiden for Statens Serumsinstitut.

Deltag i debatten
Share.

About Author