Busserne på Hornsherred Nord pr. 11. august

Busserne på Hornsherred Nord pr. 11. august

Af Dan Hoffgaard
Pilehaven 23, Ferslev

De største ændringer denne gang sker på linjerne 315, 316, 317 og 318, hvor afgangstiderne/minuttallene ændres en del. 

Linje 315 skal nu køre til/fra Frederikssund på alle ture (også i weekenden) På Hornsherred Vest i byerne Ferslev, Vellerup, Vejleby, Venslev, Kyndby og Dalby vil mange borgere helt sikkert blive glade for dette tiltag – ingen tvivl om det.

Men, men, men – desværre er det borgerne i Kyndby Huse, Dalby Huse og Over Dråby Strand, der må betale prisen. Når man vil forbedre den offentlige transport, hvor befolkningen er tættest, uden at det koster for mange penge, er man nødsaget til at fjerne/skære i driften, der hvor befolkningen er tyndest. 

Det betyder b.la. derfor, at buslinje 315 fra og med 11 aug. ikke mere kører til Kyndby Huse/Kyndbyværket, samt at den fremover kun kører til og fra Bymidten i Skibby. 

Linje 318 Skibby-Frederikssund kører også kun til/fra Bymidten i Skibby  fra 11 aug.

Linje 317 lider igen kraftige nedskæringer. Linjen mistede for mindre end 10 mdr. siden al weekendkørsel, og mareridtet fortsætter, udelukkende for at gøre det bedre for flertallet.  

Fra planskiftet 11. aug. kører linje 317 kun en morgen-skoletur samt tre eftermiddags-skoleture, og bemærk: Kun på skoledage.

Så vidt jeg er orienteret, har Frederikssund Kommune dog bestemt, at der skal køres et antal ture med en kommunebus/skolebus i Kyndby Huse, Dalby Huse og Over Dråby Strand-området til/fra Jægerspris – som kompensation for besparelserne. 

Det skulle blive gratis at køre med kommunebussen. Herudover henvises til Flextrafik, hvor taksten nu er minimum 36 kr. 

Jeg har kæmpet siden 2010 for at få en acceptabel offentlig transport på Hornsherred.

Jeg har gennem de seneste år forsøgt at få Frederikssund Kommune/Movia til at forstå, at man her ude på landet bør lave mere differentieret linjeplaner, end man gør i storbyerne. Men det har jeg desværre ikke kunnet overbevise Kommunen/Movia om. 

Havde det været tilfældet – og havde det stået til mig –  havde Kyndby Huse, Dalby Huse og Over Dråby Strand fremadrettet også haft et antal daglige busafgange. 

Tja, der er måske nogle borgere, der mener, at vi fra 11 aug. får den bedste køreplan gennem de sidste 36 år.  

Men jeg tvivler meget stærkt på at borgerne fra Kyndby Huse, Dalby Huse og Over Dråby Strand deler denne mening.

Get Moving Frederikssund. 

Andre artikler fra denne uge