Borgere på pinebænken?

Borgere på pinebænken?

Læserbrev

Af Poul Erik Skov Christensen Gruppeformand Den Socialdemokratiske Byrådsgruppe

Michael Thøgersen og Charlotte Drue mener i deres læserbrev, at vi holder borgerne på

pinebænken i DSB-sagen.

Efter min opfattelse bidrager de to desværre til sammen med andre politikere at folk skal blive nervøse og unødigt bekymrede.

Man påstår at folk skal have et 25000 kvm, stort og støjende værksted i forhaven.

Nu har vi kun set foreløbige udkast til skitser, men ej heller her er der belæg for denne påstand.

Så hvilke forhaver er der tale om?

Som jeg læser de foreløbige skitser, er der 11 fodboldbaner eller hele 4 gange Bløden mellem det eventuelle anlæg og folks private haver. Mere end 8 ha, så det er et stort areal.

Jeg kan godt forstå borgerne bliver bekymrede når byrådspolitikere efter min opfattelse på denne måde og søsætter nye vandrehistorier om forhaver, nærheden osv..

At tage borgerne som gidsel for at profilerer sig selv som kandidat til det kommende

kommunalvalgvalg, ved at sprede misinformation og derved skabe unødig bekymring er efter min opfattelse ikke i orden.

Mange byrådsmedlemmer har af mange omgange i forskellige sager bedt om yderligere information, inden der er et ordentlig grundlag at tage beslutning ud fra.

Vi har besluttet en arbejdsgang i byrådet, der betyder at sagerne skal oplyses inden der er et beslutningsgrundlag, der efterfølgende kan indstilles til drøftelse og

beslutning i byrådet. Det må være ordentlighed i sagsbehandlingen.

Det er ikke ordentligt at tale om gigantiske overgreb i folks forhaver, når ingen af os kender de endelige planer, og når det ej heller fremgår af de foreløbige udkast til skitser fra DSB.

Og til sidst, så ved vi jo ikke om det bliver en lang proces, det afhænger alene af hvor hurtigt DSB kan fremkomme med et konkret projekt.

Jeg håber at borgermødet den 6. maj vil kunne aflive de mange myter og påstande, så vi kan tage en reel drøftelse i byrådet. Det er altid nemt at sige nej. Det kræver noget mere at behandle en sag ordentlig og tage en beslutning på baggrund af fakta.

Andre artikler fra denne uge