Ungarbejdere i vores børnehuse – eller måske noget helt andet!

Ungarbejdere i vores børnehuse – eller måske noget helt andet!

Læserbrev

Af Inge Messerschmidt, spidskandidat og gruppeformand Dansk Folkeparti (O)

Dansk Folkeparti rettede i juni 2023 henvendelse til udvalgsformand Rasmus Pedersen om “ungarbejdere i vores børnehuse” inspireret af lignende ordning i Horsens. Da udvalget “Børn, familier og forebyggelse” syntes om forslaget, var tilbagemeldingen fra Rasmus Pedersen, at det ville komme med i forslag til budget24.

I aftaleteksten for budget24 skrev vi, at “vi vil gøre os erfaringer med ungarbejdere i vores børnehuse. De unge kan gå til hånde med praktisk arbejde eller leg og spil med børnene. Samtidig med at de unge får mulighed for at snuse til jobbet som pædagog. Afhængigt af erfaringerne kan ordningen udbredes til flere børnehuse”.

Hvor langt er vi så nået?

Jeg henvendte mig igen i påsken i år til Rasmus Pedersen, og han meldte tilbage, at “der arbejdes på prøvehandlinger”. Så jeg afventer disse og håber at det forhåbentlig viser sig, at der er mulighed for at etablere ordningen her hos os.

Ligeledes med reference til tilsvarende ordning med 8. -9. klasser i Faxe Ladeplads. Her er det en velfungerende ordning, hvor de unge “nyder at arbejde med børn og deres forskelligheder”. Jeg håber meget, vi kommer videre med dette også her i Frederikssund.

En anden mulighed kunne være frivillige seniorer i vores børnehuse. Ligesom vi har frivillige på vores plejehjem.

Vi taler så meget om ensomhed, og hvordan vi kan støtte vores medborgere i at komme ud af ensomheden – specielt efter coronanedlukningen. Her ville det være en oplagt mulighed, som ville være utrolig givende både for den enkelte senior, pædagogerne/medhjælperne og børnene.

Seniorerne ville få indhold i hverdagen ved at være sammen med en masse børn og dermed blive en del af et fællesskab. Pædagogerne/medhjælperne ville have en ekstra voksen eller to til at være med omkring børnegruppen. Og børnene ville elske at få “en bedste” tæt ind på livet.

Et forslag som Dansk Folkeparti hermed giver videre til Rasmus Pedersen og udvalget.

Andre artikler fra denne uge