Børnehus er blevet grøn institution

Børnehus er blevet grøn institution

FERSLEV: Pilehuset er det første børnehus i kommunen, der opnår det grønne flag, der uddeles af Friluftsrådet. Fredag den 25. august blev det grønne flag hejst ved Pilehuset. Flaget markerede, at både børnehave og vuggestue nu kan kalde sig en grøn institution – hvor læring og leg i naturen er en del af dagligdagen. Det fortæller Henrik Marvin Knudsen, der er forælder og bestyrelsesmedlem i huset.
Dagen blev fejret med manér. Borgmester John Schmidt Andersen (V) hjalp med flaghejsningen og fremhævede i sin tale, at sådanne initiativer skaber fællesskab i lokalområdet.
Børnehavebørn og vuggestuebørn viste bagefter naturaktiviteter, mens de voksne nød hjemmelavet hyldeblomstsaft.
For at opnå det grønne flag skal børnehuset have adgang til natur og arbejde med forskellige naturaktiviteter i løbet af året. Det har dog ikke været et problem for Pilehusets personale, der er vant til at inddrage naturen i deres hverdag.
Denne sommer har blandt andet budt på brændenældesuppe over bål og undervisning i krible krable dyr. Naturvejlederen har også besøgt Pilehuset, hvor børnene har undersøgt bistader og – i bedste Peter-Plys-stil – smagt frisk honning direkte fra bitavlen.
I løbet af efteråret skal børnene blandt andet besøge Øresundsakvariet og Orøstrand.

Andre artikler fra denne uge