Tour de Frederikssund Kommune

Tour de Frederikssund Kommune

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Der var sommer i luften, da Frederikssund Kommune i lørdags og for tredje gang i alt havde inviteret nytilflyttere med på en velkomstbustur med fremvisning af steder og seværdigheder.
En af de borgere, der havde taget imod tilbuddet, var Solvejg Larsen sammen med sin mand Ernst. De flyttede fra Nordjylland til Venslev i marts, fordi de gerne ville tilbage til Sjælland, hvor de tidligere har boet. Om hvorfor det blev Frederikssund Kommune, siger Grace:
– Det var naturen der trak, og så var det rette hus der. Vi glæder os over, at der er natur alle steder, og det gælder også for eksempel når vi skal til Frederikssund og kører over broen.
Om rundturen i kommunen siger Solvejg:
– Det er fantastisk, at kommunen indbyder de nye borgere til det her arrangement. En god måde at byde borgerne velkommen på.
Grace og Per Kristensen var også med på turen. De flyttede til Kyndby i juli efter 35 år i Ølstykke. De har en datter, der bor i Frederikssund.
– Vi kom godt ud i nogle kroge af kommunen, og det var godt, blandt andet fordi vi ikke kender Hornsherred så godt endnu. Det var en rigtig god tur og et godt initiativ.
Parret føler sig godt taget imod i Kyndby, og de nyder naturen og stilheden i deres nye omgivelser.
Den tre timer lange bustur gik fra Frederikssund gik turen til Slangerup og videre til Vinge, forbi den nye fjordforbindelse, gennem Frederikssund igen og til Jægerspris, ud til Kulhuse og tilbage igen gennem Jægerspris, gennem Lyngerup og Dalby, forbi Svanholm og til Skibby, forbi Selsø Slot og videre til Skuldelev, derpå gennem Gerlev og så tilbage til rådhuset i Frederikssund. I Kulhuse blev der budt på kaffe og kage i glimrende sommervejr.
Borgmester John Schmidt Andersen var guide på turen og fortalte om de mange steder i kommunen og historierne bag.
45 børn og voksne var med ombord, og det var den sidste rundtur for nytilflyttere i år.
Foto: Frederikssund Kommune

Andre artikler fra denne uge