Blomster og forskønnelse til Jægerspris-landsbyer

Blomster og forskønnelse til Jægerspris-landsbyer
En af netværkets ti nye blomsterkrukker. Her i Lyngerup på vejen til Dalby. Foto: Kenneth Jensen

JÆGERSPRIS: Siden 2012 har Jægerspris Netværk hvert år stået for juleudsmykningen langs hovedgaden i Jægerspris; en udsmykning som stille og roligt har bredt sig til hvert år i december at pryde hele Hovedgaden. Og med tiden har foreningen planer om at belysningen skal udbredes endnu mere, efterhånden som pengene rækker til det.

I en årrække har Jægerspris Netværk også stået for ampler med blomster i alle gadelygterne i byen, indtil kommunen overtog opsætning og pleje af dem for et par år siden.

Netop blomster var, hvad det handlede om mandag den 15. maj, da to medlemmer af netværkets udvalg til byforskønnelse, brugsuddeler i Jægerspris Søren Brøgger og byrådsmedlem Kenneth Jensen var på rundtur, for at opstille i alt seks nye blomsterkrukker.

– Vi valgte i bestyrelsen for netværket sidste år at nedsætte et underudvalg, som skal arbejde med forskønne ikke bare Jægerspris by men hele 3630 Jægerspris fortæller Søren Brøgger, som også er formand for Jægerspris Netværk.

Også at lave julebelysning andre steder i kommunen syntes oplagt, men også dyrt – og så hænger juletræerne der jo kun kort tid af året. Så selv om man også arbejder videre med den plan på den lidt længere bane, så faldt snakken i udvalget i stedet hurtigt på noget med blomster:

– Hvis der er noget, som alle er begejstrede for, så er det smukke blomster til at pryde bybilledet – og de kan stå ude mange måneder af året. Så det var egentlig ret lige til for os at kaste os over, siger Kenneth Jensen.

Heldigvis havde foreningen et godt år i 2022, hvor Corona havde sluppet sit tag og både Blå Nat, bankospil, juletræstænding og Kulturhavn kunne gennemføres og skæppe lidt i foreningens kasse.

Så der var penge til at anskaffe ti store blomsterkrukker.

– Vi har valgt at opstille dem Kulhuse, Gerlev, Lyngerup, Dalby og Kyndby fortæller Søren Brøgger. To i hver by.

– Og for at sikre, at de står flot hele året, har vi lavet aftale med de lokale bylaug om at sørge for vanding og udskiftning af blomster to gange årligt. De har været meget imødekommende og glade for muligheden.

Og bortset fra vandet og arbejdskraften, så er det ifølge Kenneth Jensen gratis for bylaugene.

– Netværket har jo betalt for krukkerne, og SuperBrugsen i Jægerspris har tilbudt at sponsorere blomsterne.

– Arbejdet med nye idéer fortsætter. Blomsterkrukkerne skulle gerne kun være første skridt, og vi har mange andre idéer på bedding som vi kan sætte i værk i takt med, at vi har pengene, fortæller Kenneth Jensen.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »