Bellman på Selsø Slot

Bellman på Selsø Slot

SELSØ Traditionen kommer Bellman fortolkeren Martin Bagge på besøg søndag d. 17. juli påSelsø Slot.

Han hyldes som en af de største Bellman sangere i Sverige, når han fylder rummet med sit ”Fredmanska Enmansteater”.

Det er aldrig kedeligt, når Martin Bagge og hans akkompagnatør Mikael Paulsson fortolker Bellmans viser. Martin har en utrolig viden om Carl Michael Bellman liv og levned og formidler den på en levende og humoristisk måde med de store følelser helt uden på.

Siden midten af 1990’erne har Bagge turneret med Bellman især i Danmark og Tyskland, men også i Baltikum, USA, Holland, Island og Kina. Albummet ”Fredmans Epistlar och Sånger” blev i 2002 udgivet i tre forskellige versioner – på svensk, tysk og engelsk.

De fleste i Bellmans persongalleri, var vi virkelige, historiske personer. Melodierne i hans sange lånte han ligesom andre trubadurer ofte fra melodier, som var populære i samtiden. De kom blandt andet fra opera og operetter, dansemusik og folkeviser og blev så omarbejdet om så at de passede ind i hans formål med viserne.

Bellman havde et satirisk, livsbekræftende og humoristisk syn på tilværelsen. For eksempel havde Bellman, som modsvar til de mange højborgerlige og adelige ordner, stiftet en fiktiv orden ”Bacchi Orden”, som var åben for enhver, der mindst to gange var blevet fundet døddrukken i rendestenen.

Koncerten er arrangeret af Selsø-Hornsherred Musikforening.

Billetter kan købes på Selsø Slots hjemmeside.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »