Bamseklip og hvalpeklip

Bamseklip og hvalpeklip

JÆGERSPRIS: ”Pelsklipperen” kalder 33-årige Ditte Maria Elmgren sin hundesalon i hjembyen Jægerspris.

Ditte er uddannet landmand, fysiurgiske hesteterapeut og hundefrisør med speciale i små pelshunde.

-Jeg har altid været en rigtig dyreven – også i fritiden – og jeg har haft med de fleste dyrearter at gøre igennem tiden. Jeg har selv haft hunde igennem min barndom, og også i mine voksenår, fortæller Ditte Maria Elmgren.

I salonen på Kirketoften 4 tilbyder hun vask, føn og klip af hunde. Hun tilbyder også laserterapi, der især er effektiv til skader, gigt eller andre spændinger, som hunden måtte have.

– En vask, føn og klip tager omkring tre timer. Jeg har altid kun én hund inde ad gangen for at mindske stress. Desuden sætter jeg tid af til at give hunden pauser, hvis den har brug for det.

– De fleste hunde sætter pris på at komme ned og få lidt godbidder og lidt kæl under forløbet. At komme til hundefrisør skal være en så god oplevelse som muligt, siger Ditte Maria Elmgren.

Op til 15 kilo

Ditte Maria Elmgren tilbyder primært, bamse- hvalpe- og tætklip af hunde op til 15 kilo. – Derudover er det et hav af forskellige øreklip, haleklip mv.

– Nogle racer er ikke deciderede ”klipperacer”, så hvis ikke det er et ønske fra ejer om en hel klipning, kan de få fjernet underuld og eventuelt får en studs af eksempelvis faner og poter, forklarer hun.

Når man bestiller tid, kommer man ind på en bookingside, hvor man kan afkrydse, hvilken hunderace det er, der skal klippes.

Og akkurat som hos frisøren, så fører Ditte Maria Elmgren journal over hver enkelt hund, så hun kan se, hvordan kunden blev klippet sidste gang.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »