Ærgrelse over Venstre

Ærgrelse over Venstre

LÆSERBREV

Af Michael Tøgersen
Byrådet (Liberal Alliance)

Venstres Hans Andersen og Morten Skovgaard valgte ikke at deltage i weekendens budgetforhandlinger, fordi de ikke måtte deltage begge to.

Datoen og faconen for forhandlingerne har været kendt i et halvt år, og reglerne for deltagelse var de samme under den tidligere Venstre borgmester, hvor den nuværende borgmester deltog som eneste Socialdemokrat på trods af, at S var otte i byrådet, mod Venstres nuværende fem.

Venstre er efter weekendens budgetaftale og underskrift af budget 2023-26 kommet med eget budgetudspil, hvor de 3,2 milliarder kroner i driftsudgifter er præcis 99,8 procent identisk med det, der er aftalt mellem de øvrige partier i byrådet.

Det afviger lidt mere på anlægssiden, idet Venstre vil bruge 21 millioner kroner til en ny adgangsvej til Idrætsbyen i 2023, hvilket vi andre har udskudt til 2026, fordi regeringen har begrænset kommunernes anlægsinvesteringer. Og det er vurderet, at adgangsvejen er den investering, der gør mindst ondt at udskyde.

Vi borgerlige savnede Venstre, da vi var samlet 25 timer i weekenden, hvor vi var fire i form af Konservative, Nye Borgerlige, DF og Liberal Alliance til at forhandle for de borgerlige holdninger, mens flertalsgruppen var seks i form af Socialdemokratiet, SF, Fjordlandslisten, Radikale og Enhedslisten samt borgmesteren.

Flertalsgruppen skal så have stor ros for at lytte, være imødekommende og åbne, så vi alle kan se os i det budget, der er aftalt, og samarbejdet var rigtig godt.

Budgettet er underskrevet af de deltagende parter og bliver ikke ændret,. Så dette er bare et fromt ønske om, at alle partier deltager fremadrettet i forhandlingerne, så alle borgere/vælgere er repræsenteret i noget så væsentligt som kommunens fordeling af kr. 3,2 milliarder kroner stigende til 3,5 milliarder i 2026.

Så kan der være år, hvor man ikke kan blive enige, men man har i det mindste taget ansvar og søgt indflydelse.

Læserbreve

Andre artikler fra denne uge