Åbent Hus, indvielse og 25 års jubilæum

Åbent Hus, indvielse og 25 års jubilæum

JÆGERSPRIS: Søndag den 18. august mellem klokken 11 og 14 holder Jægerspris Kraftvarmeværk på Håndværkervej 9 både åbent hus, 25 års jubilæum og indvielse. Og alle er meget velkomne.

Jægerspris Kraftvarme blev i 1994 etableret af lokale ildsjæle, hvor tre stadig er med i bestyrelsen. Det er et af Danmarks største barmarksværker. 

For 25 år siden var det naturgassen, der udelukkende leverede varme til de lokale beboere. I dag levere værket varme til 1.450 husstande i både Gerlev, Landerslev og Jægerspris, og varmen er blevet meget grønnere.

Ambitionerne har hele tiden været billig fjernvarme, men med etableringen i 2010 og 2013 af et 13.400 m2 stort solvarmeanlæg, startede et øget fokus på den grønne energi og nye vedvarende energikilder. 

Med udeluft som energikilde
Søndag den 18. august indvies et helt nyt anlæg, som allerede har vakt stor interesse både fra andre kraftvarmeværker, fra uddannelsesinstitutioner og fra udlandet. 

Kraftvarmeværket er nemlig begyndt at udnytte udeluften som energikilde.

Der er opført en elvarmepumpe og en absorbtionsvarmepumpe, der sammen med udeluften samtidig giver en øget produktion af varme på solvarmeanlægget.

Husk saksen
Da Jægerspris Kraftvarme er et stort fællesskab om at få den bedste varme ud til alle husstandene, bliver det også i fællesskab at den røde snor klippes og anlægget officielt indvies. 

Derfor skal man huske at medbringe en saks, så man kan tage del i indvielsen.

Med den nye anlæg reduceres brugen af naturgas væsentligt og varmeproduktionen er nu mere end 30 procent grøn. 

Dagens program rummer oplevelser for både børn og voksne. 

Klokken 11 til 14 er der rundvisning på det nye værk, skattejagt for børn og konkurrence for voksne, mulighed for at hilse på et får – samt se udstillingen af lokale håndværkere med flere. 

Klokken 11 åbner pølsevognen, hvor der bydes på en gratis pølse.  

Klokken 12 taler formanden Joel Hermansen, og der bliver fælles klip af snor til indvielsen. 

Meteorolog Jesper Theilgaard holder klokken 12.30 et spændende oplæg om klimaet og nødvendigheden af den grønne omstilling.

Jesper Theilgaard har i en lang årrække været optaget af vejr og klima og vil på levende vis reflektere over klodens tilstand og mulige løsninger. 

Andre artikler fra denne uge