Red Barnet har brug for indsamlere i Hornsherred

Red Barnet har brug for indsamlere i Hornsherred

Den 1. september samler Red Barnet ind ved den årlige landsindsamling, og pengene vil blive brugt,hvor de gør størst forskel for udsatte børn – både i Danmark og ude i verden. I år har landsindsamlingen særligt fokus på kampen mod mobning og krænkelser blandt børn og unge på nettet. 

HORNSHERRED: Hver eneste dag bliver børn og unge udsat for mobning på nettet. Nogle gange går det helt galt, når meget private og dybt krænkende billeder og videoer bliver delt. En ud af ti unge i Danmark er blevet mobbet på nettet inden for de seneste par måneder. 

I Frederikssund Kommune svarer det til, at cirka 600 unge mellem 9 og 18 år inden for de seneste par måneder eksempelvis. har fået grimme beskeder på Facebook eller har delt pinlige billeder på nettet uden tilladelse. 

For nogle af de børn, det går ud over, kan det give ar på sjælen – og særligt et digitalt overgreb kan føles som et overgreb uden udløbsdato, fordi billederne kan blive ved at dukke op. 

Søndag d. 1. september samler Red Barnet ind til de udsatte børn, der har allermest brug for det – både i Danmark og ude i verden, hvor krig og konflikter lige nu slår flere børn ihjel end nogensinde. Samtidig benytter Red Barnet anledningen til at gøre danskerne opmærksomme på de alvorlige konsekvenser ved mobning og krænkelser på nettet, som børn og unge oplever herhjemme. 

Men Red Barnet mangler indsamlere i Hornsherred. 

Pengene fra årets landsindsamling går blandt andet til det forebyggende arbejde med krænkelser af børn og unge online og til Red Barnets arbejde for de børn og unge, der allerede er blevet mobbet eller krænket, og som har brug for hjælp.

Et klik kan have konsekvenser for et helt ungdomsliv 

Få bøtten sendt til døren
Red Barnet har gjort det enkelt at være indsamler. 

Igen i år kan man som indsamler selv vælge sin rute direkte på Red Barnets hjemmeside. Herefter sender Red Barnet en indsamlingsbøtte hjem til indsamlerne på deres adresse, og så er er der kun tilbage at tage familie eller venner under armen og gå ud og ringe på dørene den 1. september.

Jo flere frivillige indsamlere, der går på gaden i Hornsherred, jo flere børn kan Red Barnet nå ud til på skoler og på den måde hjælpe flere af dem, der har fået delt et billede eller en video mod deres vilje.

Man kan tilmelde sig på tilmeld.redbarnet.dk

Det tager cirka tre timer at samle ind, og hver indsamler bidrager typisk med cirka 1.000 kroner.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »