Fra ukrainsk til dansk skole

Fra ukrainsk til dansk skole
14-årige Marharyta Kurchenko fra Kyiv går i skole på Trekløverskolen afdeling Marienlyst i modtagelsesklasse. Foto: Frederikssund Kommune, Mikala Schachtschabel Tordrup

FREDERIKSUND KOMMUNE: Når ukrainske børn kommer til Danmark og får midlertidig opholdstilladelse, kan de begynde i skole og dagtilbud. I Frederikssund Kommune er der indtil videre begyndt 19 ukrainske elever i modtagelsesklasserne på Trekløverskolen, hvor de lærer dansk og det danske skolesystem at kende.

Når de ukrainske børn begynder i skole, foregår det på samme måde som for alle andre elever fra andre lande. Børnene begynder i en af de tre modtagelsesklasser, der er fordelt på indskoling, mellemtrin og udskoling.

De første to modtagelsesklasser ligger på Trekløverskolen afdeling Falkenborg, mens udskolingsklassen holder til på afdeling Marienlyst.

I alt går der lige nu 28 elever i modtagelsesklasser, hvoraf halvdelen er fra Ukrainere. Derudover har der været yderligere fem ukrainske elever, som er flyttet til andre kommuner.

– Det er gået stærkt med at modtage de ukrainske børn, men det er også overvejende gået rigtig fint. De børn, vi har fået, har bare glædet sig til at komme i skole og været så klar til at modtage undervisning. Nogle af dem kommer fra en krigslignende situation, men de har også inden da siddet til onlineundervisning, ligesom vi har i Danmark på grund af corona. Så de har glædet sig til at komme i skole igen, fortæller tosprogskonsulent Camilla Skovborg Nielsen.

På skolen er der fokus på, at nogle af eleverne kan komme med svære oplevelser i bagagen, især hvis de er flygtet fra krig. Derfor er der et samarbejde med Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) og med skolepsykologen.

Andre artikler fra denne uge

Åben Have i Skibby


SKIBBY: I anledning af den nationale Klimahandledag 2024, inviterer Marianne Porsborg til en havevandring og snak om, hvad man selv

Læs mere »