Fibernet: Størstedelen har sagt ja

Fibernet: Størstedelen har sagt ja

RENDEBÆK STRAND: Kan 30 ”husmandssteder ”langs ti kilometer vej få fibernetforbindelse, som man kan i byerne? Svaret er ja, hvis der er en landsby og et opland, hvor man virkelig vil arbejde for sagen.
Rendebæk Stand er noget af det smukkeste i Hornsherred, men mail- og telefonkommunikation er elendig. Derfor var det ”sød musik”, da Skibby Aktive med tovholder Bjarne Nielsen fik Fibia til – ud over Skibby – også at komme med et oplæg for Venslev og Strandområdet.
Det hele blev bakket godt op af Venslev Bylaug & Andelsforeningen Høkeren (købmandsbutikken). Butikken blev en slags base, hvor man på en scoringstavle hele tiden har kunnet se, hvor langt man var i projektet.
– Vi har været mange om at få projektet i hus. Vi har en del sommerhuse i området, og her hjalp det meget, at én beboer udarbejdede en letfattelig oversigt, så man klart kunne se økonomien i projektet, fortæller Poul Letholm.
– Vi er heller ikke i tvivl om, at det, at man kunne opstille et lille orange banner ud for sin adresse, når man havde tilmeldt sig, også har haft en positiv naboeffekt.
– Det mest glædelige er, at man ikke mere skal føle sig boende i et udkantsområde. Der kommer ”fuld smæk for skillingen”, når fibernettet giver hurtige hastigheder. Vi har passeret 75 procent tilmeldinger i området – og forventer at nå helt op på 80 procent.
– Alle håber på, at Fibia, som er leverandøren, vil belønne det store lokale arbejde, så endnu flere i udkanstområdet kommer med, slutter Poul Letholm.

Andre artikler fra denne uge

Åben Have i Skibby


SKIBBY: I anledning af den nationale Klimahandledag 2024, inviterer Marianne Porsborg til en havevandring og snak om, hvad man selv

Læs mere »