I nærkontakt med fjordbindelsen

I nærkontakt med fjordbindelsen

Af Conny Probst

FJORDFORBINDELSEN: Søndag mellem klokken 10:00 og 15:00 havde Fjordforbindelsen Frederikssund sørget for, at alle kunne komme ind gennem hegnet til byggepladsen ved Marbæk – og helt tæt på byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro.
Fotograf Steen Westh var blandt gæsterne på Marbækvej 56, hvor der også var tænkt på børnene; de kunne blandt andet tegne deres eget vejskilt og bygge en bro i papir.
Mange benyttede sig af chancen for at se det store anlægsbyggeri helt tæt på.
Entreprenørens byggeplads dækker et areal på cirka 75.000 kvadratmeter og huser cirka 100 medarbejdere fra både Vejdirektoratet og entreprenøren. Når byggeriet er på sit højeste, regner entreprenører med at have i alt 200 medarbejdere på pladsen.
Entreprenøren er det internationale joint venture RBAI JV bestående af Rizzani de Eccher, Besix og Acciona Infrastructuras.
Fjordforbindelsen bliver en knap 10 meter lang fire-sporet motortrafikvej syd for Frederikssund. Cirka 1,4 kilometer vil ligge på en højbro mellem Marbæk og Tørslev Hage.
Broen, der skal føre Tørslevvej over Fjordforbindelsens motortrafikvej, fik støbt dækket medio januar.
Til støbningen blev der brugt 310 kubikmeter beton, og arbejdet tog 12 timer. Til foråret får broen fugtisolering og til sidst belægning. I april-maj er broen færdig.

Fotos: Steen Westh

Andre artikler fra denne uge

Åben Have i Skibby


SKIBBY: I anledning af den nationale Klimahandledag 2024, inviterer Marianne Porsborg til en havevandring og snak om, hvad man selv

Læs mere »