9.b skal til Folketingets ungdomsparlamentsdag

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Elever fra Frederikssund Private Realskole er blandt de 179 unge, der får mulighed for at være med til at sætte dagsordenen på Christiansborg, når de skal afløse Folketingets politikere på ungdomsparlamentsdagen (UP-dagen).

Frederikssund-eleverne deltager med et forslag om at nedsætte skatten for landbrugsindustrier, så de kan sælge fødevarer til en lavere pris

De i alt 179 elever mødes på Christiansborg til UP-dagen den 30. januar for at diskutere og stemme om forslag til løsninger på samfundsproblemer, som de selv og andre elever har udarbejdet i undervisningen på deres skoler i Ungdomsparlamentet.

Forslag til ministeren

På UP-dagen i Folketinget skal de unge behandle deres forslag i udvalg, stille spørgsmål til ministre i spørgetiden, argumentere for deres sag fra Folketingets talerstol og stemme om udvalgte forslag i Folketingssalen – helt lige som hvis de var rigtige folketingspolitikere.

Til slut overrækker Folketingets formand elevernes endeligt vedtagne forslag til en minister og til repræsentanter for de politiske ungdomspartier.

Undervisningsforløb

Folketinget inviterer hvert andet år alle 8.- og 9.-klasser fra skoler i Danmark, i Grønland og på Færøerne til at deltage i Ungdomsparlamentet.

Det er et særligt tilrettelagt undervisningsforløb, hvor de unge får mulighed for at prøve kræfter med det arbejdende demokrati, og hvor de skal komme med løsninger på samfundsproblemer. Eleverne indsender deres forslag til Folketingets Administration, som udvælger 179 elever, der inviteres til at deltage i UP-dagen på Christiansborg.

Share.

About Author

Avatar photo