63 nye elbiler Lejre Kommune

0

Medarbejderrepræsentanter tester sammen med borgmester Carsten Rasmussen i øjeblikket elbiler, som skal erstatte de nuværende diesel- og benzindrevne køretøjer i Lejre Kommunes bilflåde.

LEJRE KOMMUNE: I Lejre Kommune kører man nu et par kilometer ned ad vejen mod klimaplanens mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030.

55 biler i hjemmeplejen, sygeplejen, visitationen og administrationen samt seks  kassebiler og to ladbiler til forskellige dele af administrationen og Vej & Park skal udskiftes. 

Ud ryger de gamle diesel- og benzindrevne modeller – ind kommer nye eldrevne udgaver. Udskiftningen kommer til at betyde en reducering på cirka 250 ton CO2 om året, viser Lejre Kommunes egen beregning. 

De nye elbiler skal vælges i et udbud med deltagelse af fem forskellige bilproducenter. Og det er i meget høj grad medarbejderne fra de centre, der skal bruge bilerne, der afgør, hvilken model Lejre Kommune ender med at købe.

De fem modeller, der bliver testet, er:
Peugeot 208 Active pack
Opel e-Corsa
Volkswagen ID.3
Renault  Zoe
Hyundai Kona FL (MY22).

 I afgørelsen af udbuddet vægter medarbejdernes bedømmelse 60 procent og  prisen 40 procent. 

Bilerne bliver vurderet af repræsentanter fra alle de afdelinger, der skal have køretøjerne, efter et skema, hvor de skal bedømme på køreegenskaber, førersædejustering, ind- og udstigningsforhold, udsyn, kabinestøj og komfort.

De nuværende biler, som Lejre Kommune udskifter, bruger cirka 82.500 liter benzin og godt 11.000 liter diesel om året. 

Deltag i debatten
Share.

About Author