24. udgave af Grevinde Dannerløbet

24. udgave af Grevinde Dannerløbet

Hjerteforeningens Motionsklub i Jægerspris arrangerer søndag den 8. april for 24. gang Grevinde Dannerløbet i Jægerspris Nordskov.

JÆGERSPRIS: Formand Bodil Grum-Schwensen og løbskoordinator Jens Erik Ellegaard-Jensen meddeler, at alt er på plads til årets Grevinde Dannerløb. Og at de cirka 105 hjælpere, der er tilknyttet arrangementet, er klar til vejvisning på ruterne, ved væskedepoterne og til at servicere løberne før og efter start.
– Løbet er velbesøgt dels af børnefamilier, som har fundet ud af, at arrangementet er for alle aldre. Dels kommer der flere af de nærliggende store løbeklubber, som er glade for kvaliteten af løbsafviklingen, siger Jens Erik Ellegaard-Jensen.
– Klubberne benytter Grevinde Dannerløbet til afvikling af deres klubmesterskaber.
Løbet trækker deltagere fra det meste af Nordsjælland og mange af løberne er gengangere fra de foregående år. Mange af deltagerne er motionister, men der deltager også løbere, der benytter lejligheden til at teste formen inden forårets store løb.

Traditionelt løb i skovene
Dannerløbet begyndte oprindeligt i 1994, fordi nogle aktive motionsløbere i Jægerspris syntes, der manglede en pendant til et daværende stort lokalt cykelløb.
Som ramme omkring arrangementet blev arrangørerne inspireret af den måde, Hjerteforenings motion- og etablerede herefter en lokal motionsforening under Hjerteforeningen.
Det første løb, hvor der deltog 99 løbere, begyndte helt lavpraktisk med stopure og simpel skiltning af løbet.
I dag er Dannerløbet et arrangement med et antal løbere på cirka 1.100, hvoraf de 300 er børn.
Løbet afvikles nu med stor rutine og er blevet tuned op med elektronisk tidstagning, kommentatorboks, præmier, forplejning undervejs og i målområdet, samt gratis massage ved professionelle massører.
– Mange deltagere roser uopfordret arrangementet, fordi de frivillige arbejder for at skabe en god stemning og dermed give alle deltagerne en mulighed for at få en god oplevelse med hjem fra Jægerspris, glæder formanden Bodil Grum-Schwensen sig over.
De lokale forretningsdrivende bakker arrangementet op med sponsorgaver eksempelvis varm suppe, saft, flutes og frugt til løberne i målområdet. På samme måde sørges der for præmier.
Man kan få mere information om løbet og tilmelding på Hjerteforeningens hjemmeside: www.hjerteforeningen.dk/mkjaegerspris.

Fire distancer
Grevinde Dannerløbet omfatter fire distancer:
½ maraton, 10 kilometer, 5,6 kilometer og 2 kilometer børneløb. Begge løbekategorier kan tilmeldes i Rejsestalden dagen før eller på løbsdagen.
Der tages ikke tid på børneløbet, men alle børneløbere får diplom, medalje og en is.
Når løberne kommer i mål og får deres tid gennem den elektroniske tidtagning, er man klar til præmieoverrækkelse af cheftræner Ole Munk og formanden.

Hovedgaden spærres af
Motionsklubben har igen i år fået tilladelse til – i nogle timer – at spærre Hovedgaden af ud for Rejsestalden under løbsafviklingen.
Det gøres for at øge sikkerheden og for give bedre plads til de mange hundrede løbere og tilskuerne, der befinder sig i målområdet før og efter start.
Arkivfoto

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »