Grevinde Danner-løbet for 23. gang

Grevinde Danner-løbet for 23. gang

JÆGERSPRIS: Hjerteforeningens motionsklub Jægerspris afholder det årlige og traditionsrige Grevinde Dannerløb søndag den 2. april i Nordskoven, Jægerspris.
Løbet skydes i gang af formanden for Jægerspris Netværk, skorstensfejermester Søren Bryde. Der forventes at være 1.300 tilmeldte børn og voksne.
En del af oveskuddet bliver doneret til Børnehjertefonden, og derfor er det ambassadør for Børnehjertefonden skuespiller Robert Hansen, kendt fra blandt andet ”Anja og Victor” filmene, som skyder børneløbet i gang.
Børnehjertefonden støtter forskning og oplysning om hjertesygdomme samt familier med hjertebørn.
Grevinde Dannerløbet omfatter fire distancer: halvmaraton, 10 km, 5,6 km og et 2 km børneløb.
Alle løb foregår i skoven og omkring slottet. Tilmelding til hovedløbet kan ske på nettet på sitet www.events4u.dk/.
For tilmelding til børneløbet skal man bruge Hjerteforeningens hjemmeside: www.hjerteforeningen.dk/mkjaegerspris.
Begge løb kan tilmeldes i Rejsestalden dagen før eller på løbsdagen.
Startområdet er cirka 500 meter fra Rejsestalden inde i skoven og det første løb skydes i gang kl 11:00. Mållinjen er ved Rejsestalden.
Vejret er der ingen garanti for, men løbet foregår i læ for vind og vejr på smukke og gode skovveje og kortere åbne strækninger på asfalt.
Der er præmier til de trehurtigste m/k på hver distance for deltagere under 45 år og over 45 år. Tidtagning foretages elektronisk af EVENTS4U. Der tages ikke tid på børneløbet, men alle tilmeldte deltagere i børneløbet får diplom, medalje og en is.

Alt er klart
Motionsklubbens formand Bodil Grum-Schwensen og løbskoordinator Jens Erik Ellegaard-Jensen meddeler, at alt er på plads og at de cirka 100 hjælpere, der er tilknyttet arrangementet, er klar til vejvisning på ruterne, ved væskedepoterne og til at servicere løberne før og efter start.
Arrangementet bliver bakket op af forskellige sponsorer ved blandt andet at sponsorere varm suppe, saft, flutes og frugt til løberne i målområdet samt ved at give fine sponsorgaver.
Motionsklubben har i år haft et særligt træningshold for motionister der havde et ønske om at kunne løbe distance på 5,6 km. Motionister har været vedholdende og alle satser på succes til Grevinde Dannerløbet.
Præmierne bliver overrakt af cheftræner Ole Munch og formand Bodil Grum-Schwensen. Ud over præmieoverrækkelsen står hjælperne klar med læskedrikke, varm suppe og massage af professionelle massører til dem der måtte ønske dette.

Hovedgaden spærres af
Motionsklubben har igen i år fået tilladelse til, i nogle timer, at spærre Hovedgaden af ud for Rejsestalden under løbsafviklingen.
Det gøres for at øge sikkerheden og give bedre plads til de mange hundrede løbere og tilskuerne, der befinder sig i målområdet før og efter start.
Løbet trækker deltagere fra det meste af Nordsjælland og mange af løberne er gengangere fra de foregående år. Flere af de omkringliggende løbeklubber bruger Grevinde Danner-løbet til afholdelse af klubmesterskaber, da der er professionelt tidstagning.
Hvis du får lyst til at løbe en tur i forårsskoven, så kan du finde flere informationer om løbet på Hjerteforeningens hjemmeside.

Andre artikler fra denne uge